Povežite se s namaNovi tjedan započinjemo uz pretežno vedro vrijeme, uz dodatni porast temperature.
Umjerena bura i sjeveroistočnjak tijekom dana će dodatno oslabjeti. Jutarnje temperature zraka na Kvarneru kretat će se između 15 i 20°C, u gorju 7-12°C. Dnevne maksimalne temperature sezat će do 28°C, u višim predjelima do skromnijih 23°C.

Utorak nešto promjenjiviji, barem po pitanju količine naoblake. Popodnevni sati proteći će uz nešto više oblaka u odnosu na one jutarnje. Vjetar većinom slab, ponovno južnih smjerova.
Jutarnje temperature zraka na moru ostat će slične onima od ponedjeljka, dok će u gorju porasti za stupanj-dva.
Maksimalci će se penjati do 27°C.

Srijeda također promjenjivo oblačna. Večernje jače naoblačenje može rezultirati i s malo slabe kiše, osobito na sjeveru županije.
Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, u gorju jugozapadni.
Jutarnja temperatura od 17 do 22, a dnevna od 20 do 25°C.

Umjereno do pretežno oblačno biti će i u četvrtak s ponovljenim mogućnostima slabe kiše. Zapuhat će slaba do umjerena bura te sjeveroistočnjak u gorju.
Možemo očekivati osjetniji pad temperatura, po prilici za 5-10°C.

Petak oblačan, s poslijepodnevnim sunčanijim periodima na Kvarneru. Tijekom jutarnjih sati očekuje se i kiša, koje bi u najvećim količinama moglo biti na zapadu županije. Slaba bura okrenut će na slab do umjeren sjeverozapadnjak, s jakim udarima na otvorenom moru Kvarnera. Temperature će biti u laganom porastu, s dnevnim maksimumima do 18°C.

Vikend promjenjivo oblačan, no bez oborina – više oblaka očekuje se tijekom subote, dok bi nedjelja u svojoj drugoj polovici, prema izgledima, mogla biti djelomično sunčana. U jutarnjim satima vikenda puhat će slaba do umjerena bura koja će tijekom dana prelaziti u umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Postupno će biti sve toplije, uz povratak temperatura viših od 20°C.

RiMeteo