Povežite se s nama

Mozaik

U foyeru “Zajca” u subotu Glazbeni salon Elektra

Objavljeno

na
U subotu, 1. lipnja 2019. s početkom u 18 sati, netom prije posljednje ovosezonske izvedbe opere „Elektra“, u foyeru HNK Ivana pl. Zajca održat će se Glazbeni salon Elektra.

Prigoda je to da publika razgovara s intrepretkinjom Klitemnestre, jedne od glavnih uloga, nacionalnom prvakinjom HNK u Zagrebu Dubravkom Šeparović Mušović, dirigentom Villeom Matvejeffom, dramaturgom-redateljem predstave Marinom Blaževićem i ravnateljem Opere Petrom Kovačićem.

Opera „Elektra“ Richarda Straussa premijerno je izvedena 28. svibnja, prvi put u Rijeci, i doživjela rijetko viđeni uspjeh, uz dugotrajne stajaće ovacije publike, a potom i ushićene kritike.

Kritičarka Bosiljka Perić Kempf ovu je izvedbu nazvala “trijumfalnom”, Luka Nalis “opernom predstavom za povijest u Zajcu”; a Branimir Pofuk je napisao: “Eksplozija fantastične predstave dugo je odjekivala u ovacijama publike na nogama, a ja već zavidim sretnicima koji će u subotu gledati drugu izvedbu”. Prema Kim Cuculić, ova je operna predstava „donijela ozračje svjetskih opernih pozornica“, dok Patrizia Venucci ističe 

Kako je riječ o „umjetničkom izboru koji otvara novo poglavlje u povijesti posljednjih desetljeća riječkog kazališta.“

Druženje i razgovor s autorima i izvođačima ove hvaljene operne predstave započet

potrajat će do 18.40 sati, na vrijeme da sudionici razgovora, kao i publika, stignu na izvedbu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram