Povežite se s nama

Mozaik

U Guvernerovoj palači održan Humanitarni karnevalski gala party

Objavljeno

na
U sklopu 41. Riječkog karnevala u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja sinoć je održan Humanitarni karnevalski gala party.

Humanitarnom karnevalskom gala partyju, koji je ranijih godina održavan pod nazivom Humanitarni karnevalski bal, prisustvovao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predstavnici diplomatskoga zbora u Republici Hrvatskoj, predstavnici gradova prijatelja Rijeke i drugi uvaženi gosti.

Gradonačelnik Filipović zahvalio se svima koji su se odazvali humanitarnom gala partyju, ove godine u rekordnom broju.
„Na taj način pokazali ste ne samo da podržavate riječku karnevalsku tradiciju, već ste se kupnjom ulaznica priključili humanitarnoj akciji i na taj način pomogli najpotrebitijima u društvu“, kazao je gradonačelnik Filipović, zahvalivši ujedno i svim sponzorima koji su pomogli Karnevalski gala party kao uvod u međunarodnu karnevalsku povorku, koja nas očekuje danas  na Korzu.

Predsjednik Rotary kluba Rijeka – Sv.Vid Kristijan Zulle istaknuo je kako je klubu velika čast i zadovoljstvo svake se godine pridružiti organizaciji ove manifestacije.

„Vjerujem da ćete uživati večeras i doživjeti najbolje od Rijeke: našu tradiciju, druželjubivost, ljepotu, eleganciju i humanost“, kazao je Zulle.

Na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom gala partyu prikupljala su se sredstva za Udrugu UZOR iz Rijeke koja provodi aktivnosti pomoći, podrške i zaštite ranjivih skupina u cilju razvoja kulture nenasilja, tolerancije, socijalne solidarnosti, promocije zdravlja, odnosno društva koje brine, s posebnim naglaskom na borbu protiv obiteljskog nasilja. Na ovoj humanitarnoj manifestaciji je od 2005. godine do danas prikupljeno više od 200.000 eura za pomoć raznim ustanovama i udrugama.

Humanitarnom karnevalskom gala partyu prisustvovali su veleposlanik Albanije Riza Poda, veleposlanik Australije Richard Mason Rodgers, veleposlanik Azerbajdžana Anar Imanov, veleposlanik Egipta Ayman Tharawt Amin Abdel Aziz, veleposlanik Francuske Fabien Guillaume Edmond Fieschi, veleposlanik Indije Raj Kumar Srivastava, veleposlanica Indonezije Suwartini Wirta, veleposlanica Kanade Jesica Eve Blitt, veleposlanik Koreje Hong Sung-wook, veleposlanik Litve Eduardas Borisovas, veleposlanik Malezije Kennedy Bin Mayong Onon, veleposlanica Nizozemske Charlotte van Baak e/v McCulloch, veleposlanik Norveške Arne Sannes Bjørnstad, veleposlanik Poljske Paweł Czerwiński, veleposlanica SAD-a Nathalie Rayes, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Simon Derek Thomas, kao i Jun Goto, treći tajnik u Veleposlanstvu Japana u RH i Zhiquan Xu, drugi tajnik u Veleposlanstvu NR Kine u RH.

Također, tradicionalno su humanitarnom karnevalskom gala partyju prisustvovali i predstavnici gradova Cetinja, Karlsruhea, Rostocka, Neussa, Estea, Faenze i Tuzle, gradova prijatelja Rijeke.

Gala partyju su prisustovali i neizostavni meštar Sandi te Kraljica Riječkog karnevala Sara Đukić.

Na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom gala partyu nastupili su Cubismo te plesači Nikol Car i Bartol Brusić, a voditeljski par bili su Lena Stojiljković i Dražen Zima.

Humanitarni karnevalski gala party organizirali su Grad Rijeka, Rotary klub Rijeka – Sveti Vid i Turistička zajednica grada Rijeke uz podršku sponzora.

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže