Povežite se s nama

Vijesti

U listopad s novom frontom, mogućnost za lokalno obilniju kišu

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Prolaskom frontalnog poremećaja u prvom dijelu ponedjeljka prošlog tjedna, vrijeme se smirilo te je do njegovog kraja bilo stabilno. U petak je bilo i izrazito toplo, u Rijeci je izmjerena najviša dnevna temperatura od 28°C.

Subota i nedjelja bile su svježije i temperaturno i osjetom ugodnosti, jer je zbog razlike u tlaku između anticiklone na kontinentu i medicanea na jugu Europe, zapuhala bura koja je mjestimice imala olujne udare. Jače je puhala tijekom subote dok je s odmicanjem nedjelje i vjetar se smirio.

Sa sjeverozapada Europe Alpama se približava hladna fronta koja će obilježiti početak listopada. Istovremeno će s južne strane Alpa, negdje na području sjeverne Italije, nastati ciklona koja će utjecati na vrijeme u ponedjeljak u drugom te u utorak u prvom dijelu dana.

Očekuje se jače naoblačenje uz kišu te pljuskove s grmljavinom, a oborine će lokalno biti i obilnije. Prije fronte puhat će umjereno do jako jugo, a u noći na utorak jaka do olujna bura. U utorak u drugom dijelu dana smirivanje vremena.

Prvi dio tjedna svježiji, dok će u drugom dijelu biti sve toplije. Dugotrajnije jesenske kiše moguće od 6. listopada, javlja RiMeteo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram