Povežite se s nama

Mozaik

U Ljetnom Art kinu od idućeg tjedna možete uživati u najgledanijim filmovima sezone

Objavljeno

na
Kraj je srpnja u Art-kinu namijenjen ciklusu Najbolji od najboljih, retrospektivi najgledanijih filmova sezone koje će publika imati priliku (još jednom) pogledati od 17. do 27. srpnja.

To su Fantomska nit s uvijek očaravajućim Danielom Dayom-Lewisom, Projekt Florida s Instagram zvijezdom Briom Vinaite, publiku je očekivano šarmirala Saoirse Ronan iz indie komedije Lady Bird, baš kao i Timothée Chalamet iz priče o ljetnoj romansi Skrivena ljubav. Dokumentarac Trst, Jugoslavija izazvao je interes prikazom predratnog/pred-kapitalističkog vremena na ovim prostorima, dok je inovativno osmišljeni Loving Vincent: Van Goghov misterij osvojio dramatičnom rekonstrukcijom života slavnog slikara. U ciklusu se neizostavno našao i Oscarom nagrađeni film Tri plakata izvan grada, te domaći hit Comic Sans.

Fantomska nit prikazuje se u utorak, 17. srpnja. Film nam pruža priliku zaviriti u svijet visoke mode smješten u poslijeratni London 1950-ih. Vrhunski krojač Reynolds Woodcock uz sestru Cyril (Lesley Manville) i ljubavnicu Almu (Vicky Krieps) tamo predstavlja centar mode i društvenog života, dok se suočava sa spletkama i borbama za moć oko sebe, kao i s vlastitim nesigurnostima i izazovima.

U petak, 20. srpnja na programu je Projekt Florida, nezavisni film koji u bajkovito, nikad dovršeno naselje nalik Disneylandu smješta grupicu osoba s margine. Djeca lutaju prepuštena sama sebi, dok odrasli pokušavaju pronaći način da im osiguraju barem minimalnu egzistenciju. Zajedništvo i briga pokazuju se još jednom ključnima.

Greta Gerwig, zvijezda indie filmova poput Frances Ha i Mistress America, svoj filmski prvijenac Lady Bird posvetila je priči o odrastanju u malom gradu u vrijeme završetka srednje škole. Film nose snažni ženski likovi – kći tinejdžerica (Saoirse Ronan)  i njezina majka (Laurie Metcalf),  koje se na svoj način nose s tim turbulentnim životnim razdobljem. Na programu je u subotu, 21. srpnja.

Skrivena ljubav, elegantna je i vizualno očaravajuća ekranizacija romana Andrea Acimana. U maloj, ali kozmopolitskoj sredini talijanskog ljetovališta razvija se zabranjena ljubav između tinejdžera Elia (Timothée Chalamet) i nešto starijeg asistenta njegovog oca (Armie Hammer). Film na poetičan način istražuje svijet senzualnih užitaka i emotivnih stremljenja. Prikazuje se u nedjelju, 22. srpnja.

U ponedjeljak, 23. srpnja na programu je dokumentarac Trst, Jugoslavija, mozaik priča o Trstu kao omiljenoj šoping destinaciji mnogih građana Jugoslavije u sedamdesetima i osamdesetima prošlog stoljeća. U vrijeme kada se masovno putovalo preko granice po komadić kapitalističkog sna, Piazza Ponterosso u središtu Trsta zadobiva mitske karakteristike.

Loving Vincent: Van Goghov misterij, prikazan je kao animacija u slikarskom stilu samog Van Gogha, a život legendarnog slikara predstavljen je kroz razgovore s najbližima, te kroz dramatičnu rekonstrukciju događaja netom prije njegove smrti preuzetih iz 800 pisama koje je sam napisao. Film je na programu u utorak, 24. srpnja.

U četvrtak, 26. srpnja na programu je Oscarom nagrađeni film Tri plakata izvan grada, brutalno svjedočanstvo neefikasnosti u borbi protiv najtežih zločina. U ovoj crno-humornoj drami briljantnog scenarija, Frances McDormand, Woody Harrelson i Sam Rockwell ostvarili su neke od svojih najzapaženijih uloga.

Comic Sans film je hrvatskog redatelja Nevia Marasovića s Jankom Popovićem Volarićem i Natašom Janjić u glavnim ulogama. Putovanje oca i sina na Vis pokaže se emotivnom, ali i humorističnom pustolovinom. Film se prikazuje u petak, 27. srpnja.

Projekcije u Ljetnom Art-kinu održavat će se svaku večer u 21 sat i 30 minuta u dvorištu Samostana Gospe Lurdske u koje se ulazi kroz kino, a u slučaju lošeg vremena u dvorani Art-kina. Ulaznice se mogu rezervirati telefonom (051/323 261) od 16 do 20 sati ili putem  e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili kupiti na stranicama www.ulaznice.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram