Povežite se s nama

Vijesti

U okolici Rijeke otkriveno sedam slučajeva zaraze Q groznicom

Objavljeno

na
Na području naselja Mavrinci, u općini Čavle, pojavila se Q groznica, piše Novi list.

Riječ je o bolesti koju karakterizira izrazito visoka temperatura, jaka glavobolja, kašalj i upala pluća. S obzirom da su simptomi slični COVID-19, gripi i sezonskim virozama te da ovu bolest ne pamte na ovom području, o njoj su obaviješteni liječnici opće prakse.

U dopisu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije upućenom na adresu Općine Čavle piše kako je otkriveno sedam slučajeva, prvi je pacijent obolio krajem veljače ove godine. Bolest se prenosi zrakom, udisanjem čestica, i ne prenosi se s čovjeka na čovjeka.

Iz Općine Čavle pozivaju mještane na pojačanu higijenu i izbjegavanje šetnji u blizini šume gdje se nalazi stado ovaca.

Ukoliko prepoznate navedene simptome, obavezno se javite vašem obiteljskom liječniku radi dodatnog testiranja, jer se bolest uspješno liječi antibioticima, rekli su iz Općine Čavle za Novi list.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram