Povežite se s nama

Vijesti

U okolici Rijeke otkriveno sedam slučajeva zaraze Q groznicom

Objavljeno

na
Na području naselja Mavrinci, u općini Čavle, pojavila se Q groznica, piše Novi list.

Riječ je o bolesti koju karakterizira izrazito visoka temperatura, jaka glavobolja, kašalj i upala pluća. S obzirom da su simptomi slični COVID-19, gripi i sezonskim virozama te da ovu bolest ne pamte na ovom području, o njoj su obaviješteni liječnici opće prakse.

U dopisu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije upućenom na adresu Općine Čavle piše kako je otkriveno sedam slučajeva, prvi je pacijent obolio krajem veljače ove godine. Bolest se prenosi zrakom, udisanjem čestica, i ne prenosi se s čovjeka na čovjeka.

Iz Općine Čavle pozivaju mještane na pojačanu higijenu i izbjegavanje šetnji u blizini šume gdje se nalazi stado ovaca.

Ukoliko prepoznate navedene simptome, obavezno se javite vašem obiteljskom liječniku radi dodatnog testiranja, jer se bolest uspješno liječi antibioticima, rekli su iz Općine Čavle za Novi list.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže