Povežite se s nama

Vijesti

U Opatiji otkriveno pet slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno

na

Gužva ispred banke u Opatiji


Zaraza koronavirusom ovih se dana polako širi i područjem Liburnije. Još je ranije otkrivena informacija o dvije zaražene osobe u Mošćeničkoj Dragi, u nedjelju je otkriven podatak o zaraženom Matuljcu, a opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić u ponedjeljak navečer izvijestio je o čak pet slučajeva zaraze u Opatiji.

“Drage sugrađanke i sugrađani, prema najnovijim podacima epidemiološke službe na području Grada Opatije pet je osoba pozitivno na koronavirus, a još je nekoliko osoba, njihovih bliskih kontakata, podvrgnulo testiranju te će se ti rezultati znati sutra.

Sve su osobe koje su potvrđene kao pozitivne bile u samoizolaciji i uglavnom su nedavno boravile u inozemstvu. Bez obzira na to, epidemiološko stanje u Opatiji je dobro i pod nadzorom stručnjaka. Pravovremeno ću vas obavještavati o razvoju situacije.

Još jednom apeliram na sve građane, pogotovo one starije dobi, da se striktno pridržavaju važećih mjera prevencije i sprječavanja širenja zaraze koronavirusom. Nemojte napuštati svoj dom bez prijeke potrebe, a ako već morate onda nosite rukavice, poštujte socijalnu distancu i pridržavajte se svih higijenskih mjera.

Pozivam i sve građane koji su posljednjih tjedana došli u Opatiju, a nemaju prijavljeno prebivalište, da se prijave u sustav e-Visitor. Zajednički nam je cilj imati uvid u situaciju kako bismo na vrijeme mogli reagirati na sve izazove.

Oboljelima želim što brže ozdravljenje. Zahvaljujem svim građanima koji se pridržavaju epidemioloških mjera i pozivam vas da budete strpljivi i optimistični jer ćemo zajedno pobijediti ovu krizu”, poručio je Dujmić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram