Povežite se s nama

Mozaik

U Palach stiže japanski bend Mono i Amerikanka Helen Money

Objavljeno

na

Omladinski kulturni centar Palach u posljednje je vrijeme izuzetno aktivan, a iz njihovog programa u nadolazećim mjesecima definitivno se ističe iznimno zanimljiv koncert japanskog benda Mono i američke čelistice Helen Money koji je na rasporedu 22. travnja te se održava u sklopu Impulse festivala.

MONO

Mono je prije 15-ak godina započeo vlastitu glazbenu misiju vodeći se izokrenutom, a opet lijepo sročenom izrekom:’’Krenimo preko zvijezda do trnja, bez obzira na dužinu puta, uspone i padove’’. Njihov prvijenac, ‘’Under the Piper Tree’’ pokazao je na jedan izvrnuto bolestan, psihodeličan i samo Japancima lako razumljiv način da je to vrlo moguće. Albumi koji su slijedili, članovima su omogućili daljne brušenje talenta, približavanje ostvarenju te misije, a naposljetku i odbacivanjem iste, da bi se postigli viši ciljevi. Japanci k’o Japanci, 10-ak godina kasnije, nastupaju na grandioznim koncertima u New Yorku, Londonu, Tokiju i Australiji uz pratnju velikih svjetskih orkestara.

Objavom albuma ‘’For my Parents’’ u 2012., konačno dosežu kritičnu točku zaokruženja jedne duge epohe, kao svojevrsne katarze onoga što se dosad postiglo i pitanja u kom smjeru dalje. Bez ograničenja, ili pak s malo sustezanja?; Tiše ili glasnije? Pozitivnije ili mračnije?

Posljednji projekt, dvostruki album ‘’The Last Down/ Rays of Darkness’’, fantastičan je prikaz koegzistiraja vrlo nam poznatih tema: nade i beznađa, ljubavi i gubitka, beskrajne radosti i neopisive boli. Ti elementarni životni fragmenti i komplicirani odnosi koji iz njih proizlaze, na prekrasan način rezoniraju glazbom benda.

HELEN MONEY

Čelistica, Alison Chelsey, poznata je u svijetu glazbe po svojim modernim i odvažnim kompozicijama, ispunjenim pustolovnim težnjama u kreiranju vlastitog zvuka i performansa. Tako su je i Boston Phoenixi u jednom trenutku prozvali ” klasičnim-čelo-avangardno-usmjerenim-matal-virtuozom”; ona kanalizira svoju senzibilnost i iskustvo rock glazbenice kroz klasične instrumente, prožimajući oba žanra na nov i zanimljiv način. U svojoj karijeri bilježi preko 150-ak live nastupa, od kojih posebno treba izdvojiti suradnju sa Monom, Anthraxom, Disturbedom, Broken Social Scenom, Russian Circlesom, Bobom Mouldom, Archerm Prewittom i mnogim drugima.

Ulaznice su krenule u pretprodaju po cijeni od 75 kuna putem sustava Entrio.hr, dok će njihova cijena na dan koncerta iznositi 100 kuna.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram