Povežite se s nama

Vijesti

U petak u riječkom zaleđu moguć snijeg

Objavljeno

na

Sljedećih nekoliko dana ne donosi nam najbolje vremenske prilike, a prema svemu sudeći u petak je čak moguć i snijeg u jednom dijelu riječkog zaleđa, a na širem području očekuje se obilnija kiša.

“U noći na petak i u prvom dijelu petka naglasak će biti na kiši, koja izrazito obilna može biti na riječkom području. Uz kišu bit će i iznimno vjetrovito, olujnih udara južnog vjetra može biti čak i na riječkom području. Onda ne treba niti spominjati što bi to bilo na vanjskim otocima Kvarnera. Bez pretjerivanja možemo reći da vjetar može počiniti i materijalnu štetu. U Gorskom kotaru očekuje se također vjetrovito vrijeme uz jugozapadni vjetar koji može u najvišem gorju imati i olujne udare”, navode na portalu RiMeteo.

“Nakon što u petak ujutro dosegne svoju najnižu vrijednost i dođe nadomak Istre, ciklona će se premjestiti prema Slavoniji, a po njenom prolasku počet će pritjecati hladniji zrak. Tako već u poslijepodnevnim satima kiša će u Gorskom kotaru okrenuti na snijeg, a isto će se dogoditi i u riječkom zaleđu iznad 500 metara visine.”

“Do večeri će se snježna granica spustiti i na 250 do 300 metara, a u samom centru Rijeke i oko nje uz obalu, osim kiše, može pasti i malo susnježice, možda uz najjače oborine kratko okrene i na snijeg. Na ostalom dijelu Kvarnera padat će kiša, a najviši predjeli Krka i Cresa također mogu dobiti malo snijega. Vjetar južnih smjerova, prema večeri će okrenuti na slabu do umjerenu buru”, upozorava RiMeteo.

Foto: Lokalpatrioti-Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram