Povežite se s nama

Crna kronika

U Rijeci provaljeno u dva VW Passata

Objavljeno

na

U srijedu su na području Rijeke zabilježene dvije provale u osobna vozila marke VW Passat.

Tako je u blizini groblja na Drenovi iz parkiranog passata otuđena torba s dokumentima, novčanikom i naočalama, dok je iz vozila parkiranog na Šetalištu Andrije Kačića Miošića, nepoznati počinitelj otuđio također novčanik s osobnim i prometnim dokumentima, novac te kreditne kartice. Vlasnici vozila oštećeni su za više od četiri i pol tisuće kuna.

MUP podsjeća građane da ne ostavljaju vrijedne predmete na vidljivim mjestima u vozilu jer tako ostavljeni predmeti privlače pažnju kradljivaca.

Često puta je materijalna šteta počinjena razbijanjem stakla ili obijanjem brave vozila veća od same vrijednosti ukradenog predmeta.

Kako bi spriječili ovakve situacije, evo nekoliko savjeta samozaštite za građane:

– Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će vam biti pričinjena može biti veća od vrijednosti ovih stvari.

– Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila

– Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu
Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja

– Zaključajte osobno vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti da vas okrade

– Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima

– Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika

– Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora

– Ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vozila

– Uključite alarmni uređaj

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram