Povežite se s nama

Sport

U Rijeci započelo Svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
U sportskom centru Zamet svečano je otvoreno 24. Svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo „FISU WUC HANDBALL 2018“.

Događanje koje je u Rijeku privuklo više od 350 sportaša iz 13 zemalja i sa 4 kontinenta drugo je najveće sportsko događanje studenata u Rijeci nakon Europskih sveučilišnih igara održanih 2016. godine.

Na svečanom otvorenju prisutnima su se prigodno obratili predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije , Erik Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Nikola Ivaniš, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Snježana Prijić Samaržija te predstavnica Međunarodne sveučilišne sportske federacije, Kairis Ulp.

Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su Rijeka i Primorsko-goranska županija odabrane za domaćina Svjetskoga sveučilišnog prvenstva u rukometu predsjednik Županijske skupštine Fabijanić je istaknuo: „Prije dvije godine, zajedno sa Sveučilištem u Zagrebu, bili smo domaćini Europskih sveučilišnih igara koje su u Rijeku dovele na tisuće mladih ljudi koji su se borili u istinskom sportskom duhu. Uvjeren sam da ćete nam svi vi još jednom dokazati da se ne moramo bojati za budućnost naših mladih generacija jer ujedinjeni u sportu vi njegujete istinske vrijednosti koje se primjenjuju ne samo na sportskim borilištima, već u svim segmentima života, a to su: posvećenost, fair-play i poštivanje drugih“.

Zamjenik gradonačelnika Ivaniš naglasio je poveznicu ovoga sportskog događanja s titulom Europske prijestolnice kulture: „Rijeka je bogatija za brojna novostečena prijateljstva studenata i sportskih djelatnika iz 13 zemalja svijeta. Vi, dragi prijatelji, postajete dio naše Luke različitosti, programa kojim je Rijeka dobila i ponosno nosi titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine.“

Naglasivši da je Hrvatska jedna od najuspješnijih i najljepših zemalja rukometa u svijetu gđa Ulp je podsjetila: „ Hrvatska je svjetski šampion i dvostruki olimpijski šampion te je osvojila 13 medalja u međunarodnim natjecanjima i organizirala 2 svjetska i 3 europska prvenstva u rukometu (…)

Uzimajući u obzir ova postignuća te naravno, najnovije ostvarenje u okviru Svjetskoga nogometnog kupa, možemo zaključiti da je Hrvatska izvrstan primjer da mala zemlja može biti div u sportu“.

Prvenstvo je službeno otvorila rektorica Prijić-Samaržija zahvalivši svim organizatorima i suorganizatorima na potpori te podsjetivši studente sportaše da sport nije samo pobjeđivanje već i samo sudjelovanje te ne odustajanje od svojih ciljeva.

Na Svjetskom sveučilišnom rukometnom prvenstvu odigrat će se ukupno 54 susreta do završne ceremonije dodijele medalja i zatvaranja Prvenstva koje je predviđeno u nedjelju, 5. kolovoza.

Ulaz na sve utakmice za gledatelje besplatan, a raspored utakmica kao i informacije o Prvenstvu dostupne su na www.wuchandball2018.uniri.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram