Povežite se s nama

Crna kronika

Uhićena dva muškarca zbog prijevare od 2 milijuna kuna

Objavljeno

na
Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, starosti 66 i 63 godine zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Policija ih sumnjiči da su kaznena djela počinili u razdoblju od kraja 2005. godine do ožujka 2013. godine, a na štetu trgovačkog društva iz Rijeke, odnosno vjerovnika istog društva. Sumnja se da su 66-godišnjak, kao vlasnik i direktor spomenutog društva te 63-godišnjakinja kao direktorica istog društva koristili novčana sredstava ovog društva za podmirenje obveza drugih, vlasnički povezanih društava bez odgovarajuće protučinidbe. Osim toga 66-godišnjak je osumnjičen da je nakon blokade žiro računa i u vrijeme stečajnog postupka prodao zalihe robe i ustupio potraživanja društva te otuđio nekretninu u vlasništvu istog društva.

Sveukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima procjenjuje se na više od dva milijuna kuna.

Mjerodavnom državnom odvjetništvu 66-godišnjak je kazneno prijavljen zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, povreda tuđih prava i prouzročenje stečaja, a 63-godišnjakinja za kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram