Povežite se s nama

Crna kronika

Uhićene tri osobe zbog teških krađa

Objavljeno

na
Djelatnici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima nadležnih policijskih postaja proveli su opsežno kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja niza kaznenih djela imovinskog kriminaliteta. Kriminalističko istraživanja rezultiralo je kaznenom prijavom protiv trojice hrvatskih državljana, starosti 31, 38 i 54 godine. Policija ih sumnjiči za kaznena djela teških krađa i krađa počinjenih  tijekom listopada 2011. godine, rujna i listopada 2012. godine, od travnja 2014. te tijekom siječnja 2015. godine.

Na njihovoj meti mahom su bile vikendice, ali i  kuće u izgradnji, garaže, skladišta, lovački dom, a provalili su i u ormarić automatskog brojača prometa. Počinjenjem ovih  kaznenih djela domogli su se raznog alata (bušilica, brusilica, motornih pila, kosilice, sitnog alata), građevinskog materijala, plinskih boca, raznih kućanskih aparata, televizora i drugih uređaja, umjetničkih slika, predmeta za opremanje kućanstva (pribor za jelo, posuđe, posteljina, deke, lampe), hranu, pića, bakrene kablove i druge predmete. Spomenute predmete otuđili su na području III. policijske postaje Rijeka te Policijskih postaja Crikvenica, Delnice i Opatija. Otuđene predmete su dalje prodavali, a dio otuđenih predmeta je pronađen te će biti vraćen vlasnicima.

Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 500.000 kuna.

Sva trojica osumnjičenih su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu za nekoliko desetaka kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, od čega najviše kaznenih djela teških krađa, nekoliko kaznenih djela krađa  i dvije teške krađe u pokušaju.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram