Povežite se s nama

Mozaik

Upoznajte devet kandidatkinja za titulu kraljice Riječkog karnevala

Objavljeno

na

Na botelu Marina predstavljeno je devet kandidatkinja, predstavnica maškaranih grupa iz Rijeke i okolice, koje će se boriti za prestižnu titulu Kraljice Riječkog karnevala. Prvo veliko događanje 32. Riječkog karnevala održat će se u petak, 23. siječnja s početkom u 20 sati, kada će Riječki karneval dobiti svoju dvadesetu kraljicu, a ključevi grada opet će doći u ruke maškara.

Program izbora Kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada najavio je tehnički realizator Vjeko Alilović, u društvu devetoro ovogodišnjih kandidatkinja za “zlatni plašt”. Kandidatkinje i njihove prateće grupe tijekom dvosatnog programa morat će uvjeriti žiri i publiku da su baš vrijedne titule Kraljice Riječkog karnevala 2015. Uz kandidatkinje, ocjenjivat će se i nastup njihove prateće grupe koje se maštovitim koreografijama bore za titulu grupe s najboljim scenskim nastupom.

Kandidatkinje za ovogodišnju kraljicu karnevala su: Ana Tancabel (Karnevalska udruga “Vavek parićani”, Matulji), Laura Dojmi (Šmričke Mačkare, Šmrika), Tea Ćiković (Najpusna divojka, Matulji), Andrea Stanarević (Udruga “Halubajke”, Viškovo), Stella Paris (Mesopusna kumpanija Grad Grobnik), Matea Piković (“Kunpanija z Halubja”, Viškovo), Martina Gibičar (Halubajske mažoretkinje, Viškovo), Valerija Hudeček (KU Pom-F-Ri, Rijeka) i Valentina Hrvatin (KU Zijat, sost, tancat i pit, Matulji).

Uz izbor nove predstavnice Riječkog karnevala s mandatom od jedne godine, u petak će Rijeka dobiti i potpuno novu vlast. Bez izbora, kampanje i lobiranja, gradonačelnik Vojko Obersnel će dragovoljno i s punim povjerenjem ključ Grada Rijeke na mjesec dana prepustiti Meštru Toniju i maškarama.

Kandidatkinje su podržali i Meštar Toni i još uvijek aktualna Kraljica Riječkog karnevala Vedrana Šegulja, koji su pozvali sve da dođu u petak u Dvoranu mladosti, navijaju za svoju favoritkinju i podrže sve ostale, te se zabave i proslave početak maškarane vladavine. Meštar Toni je i ove godine od pokrovitelja Riječkog karnevala 2015., Borisa Bandere, direktora Adria P.A. Škurinje, dobio na posudbu službeno karnevalsko vozilo s kojim će stizati na sve svoje karnevalske obaveze. Već četvrtku godinu zaredom pokrovitelj Riječkog karnevala je Luka Rijeka, čija je članica Uprave  Linda Sciucca zaželjela Karnevalu lijepo vrijeme, rekordan broj posjetitelja, dobru organizaciju i puno uspjeha.

Voditelji ove vesele karnevalske večeri bit će provjereni dvojac Josip Krmpotić i Robert Ferlin, a za glazbenu podlogu, zabavu i dizanje publike na noge ovoga su puta zaduženi Mauro Staraj & La Banda.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada već su u prodaji po 25,00 kn u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.

Izbor Kraljice Riječkog karnevala već je tradicionalno uvodna priredba Riječkog karnevala, kada maškare biraju najšarmantniju predstavnicu ženskog spola koja će u vrijeme karnevalskih svečanosti sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala. Izbor Kraljice svake godine predstavlja izazov brojnim karnevalskim skupinama Primorsko-goranske županije koje kandidiraju svoje predstavnice starije od 18 godina za “Zlatni plašt” i laskavu titulu Kraljice Riječkog karnevala. Osim poznavanja karnevalske tradicije, kandidatkinje se moraju iskazati šarmom i duhovitošću, plesnim i glazbenim umijećem, a ljepota u ovom slučaju nije prednost…

Grad Rijeka

 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram