Povežite se s nama

Vijesti

Varga: Uskoro kreće gradnja nove bolnice na Sušaku

Objavljeno

na
Ministarstvo zdravlja dodijelilo je status Klinike za dječju kirurgiju dosadašnjem Zavodu za dječju kirurgiju. Tom su prigodom ministar Siniša Varga, župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Vojko Obersnel s novim sanacijskim upraviteljem Davorom Štimcem najavili nove projekte i aktivnosti novoimenovane Uprave KBC Rijeka.

Župan je najavio pomoć Županije za obnovu derutnih prostora i opreme KBC-a Rijeka, konkretno za sanaciju krova Klinike za kirurgiju. “Vjerujemo da ćemo s time motivirati Ministarstvo da doda bar neki dio koji treba za investicijsko održavanje, a ono što je još važnije od samih zgrada, što su isto važne zbog djece i pacijenata, je oprema. Zato sam zadovoljan najavom ministra da uskoro stiže ranije obećana oprema među kojom i CT uređaj”, rekao je župan.

PGŽ i Grad Rijeka aktivno pomažu u investicijskom održavanju i obnovi ove nacionalne zdravstvene ustanove, i tako će biti i u budućnosti, najavili su župan i gradonačelnik. Ministar Varga je pak najavio skori početak gradnje nove bolnice na Sušaku ističući važnost KBC Rijeka za stanovništvo cijele županije i šire.

Ministar je rekao da se u Kliničko bolničkom centru Rijeka radi o velikom iskoraku koje su napravili  i medicinsko i ne-medicinsko osoblje same bolnice. “Uložilo se nešto u opremu i u prostor, međutim, to je još uvijek nedostatno što se tiče i opreme i prostora, da bi se došlo do punog sjaja. Ono što zaslužuju Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka je početak izgradnje nove bolnice na Sušaku. Koliko smo se danas dogovorili, imao sam sastanak sa sanacijskim upraviteljima i članovima sanacijskog vijeća, i dogovoreno ja da već idućeg tjedan započinju pripremne radnje na terenu, tako da mogu započeti građevinski radovi za izgradnju nove bolnice”, najavio je ministar. Sredstva su planirana  iz dva dijela, jedan dio ide iz kreditnog zaduženja Vlade RH kao garantor za kredit, za dio koji se tiče zemljanih radova i svega što se tiče izgradnje ginekologije i pedijatrije.

Istovremeno se sve priprema za javno-privatno partnerstvo, znači prva i druga faza ide iz sredstva Vlade RH, a treća i četvrta faza, znači sve ostalo što je planirano sukladno projektu se financira iz privatnog- javnog partnerstva, najavljeno je na konferenciji za novinare nakon obilasla Klinike za kirurgiju Dječje bolnice na Kantridi gdje je domaćin bio predstojnik Klinike, dr. Hari Nikolić sa svojim suradnicima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram