Povežite se s nama

Sport

Vaterpolisti Primorja ubilježili važnu pobjedu protiv Valjeva

Objavljeno

naVaterpolisti Primorja EB uspjeli su na domaćem terenu u subotu navečer ostvariti vrijednu pobjedu u utakmici protiv Valjeva rezultatom 14:11. Kako je utakmica tekla možete pročitati u nastavku…

Prva četvrtina

Prvi napad Primorje, no stativa brani šut. Njegovan postiže prvi gol na utakmici za 0:1. Aksentijevićev šut pogađa stativu. Ponovni Njegovanov šut, golman Čubranić šalje u korner. Rakovac dobiva isključenje, ali uspijevamo obraniti igrača manje. Nemoćni šut Augustija vratar gostiju šalje u korner, drugi pokušaj odlazi pored gola. Tkač radi osobnu pogrješku, a trener Milanović zove time-out. U napadu identičnom prvom golu Njegovan postiže pogodak za 0:2. Koji radi isključenje, a Rakovac smanjuje na 1:2. Tkač radi drugo isključenje, a potom i Brubnjak radi isključenje. Gosti koriste prednost te Njegovan postiže treći gol u utakmici za 1:3. Trener Hinić zove time-out. Nakon obrane golmana, u drugom pokušaju Rakovac smanjuje za 2:3. U kontri Brubnjaka, Tenđera dobiva isključenje. Perošev kontrafaul zaključuje četvrtinu.

Druga četvrtina

Ponovno osvajamo prvi napad, a Njegovan radi osobnu pogrješku. Aksentijević zabija za izjednačenje 3:3. Babić u plivanju prema našem golu radi isključenje, a odbijanac lopte odlazi u ruke našeg vratara. Ičagić radi isključenje, a klupa Primorjaša zove time-out, Brubnjak pogađa za prvo vodstvo 4:3. Augusti radi isključenje, a na kraju kontrafaul igrača Valjeva dovodi loptu u naše ruke. Isključenje dobiva Jovanović, a iz vanjske strane Rakovac pogađa za 5:3. Kohei radi isključenje, Aksentijević ne pogađa s vanjske strane kao Rakovac prethodni napad. Babić radi drugo isključenje, a Arshia smanjuje vodstvo na 5:4. Đorđević radi isključenje, a sa stative Putt zabija za 6:4. Naizgled bezizlaznu situaciju rješava Tkač poentiranjem s više od 5 metara za rezultat 7:4.  Iz kontra faula, Tkač ne rješava kontru. Trener Valjeva zove time-out. Njegovan postiže četvrti isti pogodak za 7:5. Igačić radi isključenje nakon višestrukog kontra faula naših igrača i gostiju.

Treća četvrtina

I treća četvrtina započinje s loptom u našim rukama.   Nakon bloka Brubnjakovog šuta, Čunko poentira za 8:5. Jovanović radi isključenje, a lopta ostaje u našim rukama do isključenja Ičagića. Naša klupa radi time-out. Brubnjak postiže odličan pogodak za +4 i 9:5. U idućem napadu radi isključenje. Njegovan postiže svoj tradicionalni pogodak za 9:6. Izmjena napada, a Brubnjak radi isključenje kao i Augusti. Tenđera smanjuje vodstvo Primorjaša na 9:7. Kohei radi treću osobnu pogrješku, a naši ne zabijaju pogodak. Putt na drugoj strani radi isključenje, a Čubranić brani Njegovanov šut. Tanđera ponovno postiže pogodak za samo jedan pogodak razlike i 9:8. Nakon neuspjele naše akcije, trener Filipović zove time-out.  Arshaia zabija za izjednačenje i 9:9. Ristić radi isključenje, a Aksentijević zabija za 10:9. Gosti rade kontra faul, igrač plavih zadržava loptu i radi isključenje, a lobom Brubnjak povisuje na +2 i 11:9. Uzimanje lopte gostima zaključuje četvrtinu.

Četvrta četvrtina

I završnu četvrtinu prva lopta je u našim rukama. Četvrtinu otvara pogodak Čunka za 12:9. Nekoliko izmjena napada, i isključenje radi Aksentijević. Njegovan postiže pogodak za 12:10. Arshia radi isključenje, a Aksentijevićev šut odbija se od stative. Nekoliko izmjena napada i pri isključenju plavi 6 klupa Primorja zove time-out. Peroš na stativi pronalazi Tima Putta koji zabija za 13:10. U idućem napadu strijelac radi isključenje, a gosti ne poentiraju igrača više. Njegovan radi isključenje, a nakon uvodnog nesporazuma sudaca, Aksentijević zabija za +4 i 14:10. Blažić radi isključenje, a spretno rješenje obrane dovodi loptu u naše ruke. Time – out zove klupa Valjeva 50 sekundi prije kraja utakmice. Blažić radi drugo isključenje, a gosti rade kontra faul. Arshia zabija za 14:11 nakon našeg kontra faula. Lopta u rukama gostiju završava utakmicu i četvrtinu.

“Iako je ovo “polugodište” desetkovalo naše Primorjaše prvo s polusezonskim izostankom prvog centra Paparića, a potom i zdravstvenih problema kapetana Peroša, sada je i centar Vrlić slomio prst i nije konkurirao za sastav, uspjeli smo privesti “vodu na naš mlin”. Iako uvodni poraz protiv Radničkog i dalje ostavlja gorak okus, ovom pobjedom protiv Valjeva čini nam se da je malčice ublažen jer smo teoretski izborili prolaz u “gornji” dom, odnosno prvih šest na tablici. Mirno i koncentrirano u utakmicama koje se nastavljaju nakon božićnih blagdana, odnosno pobjede protiv Zadra, Galeba i Cattara, rezultirat će nadajmo se utakmicama s boljim momčadima ove iznimno dinamične i zanimljive lige”, poručili su iz Primorja u svom osvrtu.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram