Povežite se s nama

Vijesti

Vatrogasci probijali stijenu kako bi spasili terijera Rokija

Objavljeno

na

Foto: Željka Šandl


Roki je njemački lovni terijer, ima 14 godina i jednog je dana, kao i često puta do tada, bio u lovu. No, taj će mu lov, jedan čagalj  te vatrogasci DVD-a Novi Vinodolski ostati zauvijek u sjećanju, javlja portal Volim pse.

Roki je na području Lovačkog društva „Košutnjak“ Novi Vinodolski, na predjelu zvanom Vranje trčao za jednim čagljem. Spretna životnja skočila je u vrtaču i onda pobjegla kroz rupu u svojoj jazbini. No, Roki je veći od čaglja i kad se našao u vrtači, izlaza nije bilo. Problem su stijene u kojima se nalazi vrtača, nepristupačan teren te nemogućnost da ga se jednostavno izvuče.

Dva su dana trajali pokušaji da se Rokija izvuče, u dnu je prema vrtači produbljena rupa no kamen je priječio pristup do Rokija. I onda su u pomoć pozvani vatrogasci. Petorica članova DVD-a Novi Vinodolski na čelu sa zapovjednikom Borisom Rečanom shvatila su da je jedina mogućnost probiti stijenu i napraviti rupu kroz koju će se Roki sam izvući. I krenuli su probijati stijenu u dužini od 3 i pol metra, a nisu stali dok nisu iskupali rupu od dvadesetak centimetara širine. Roki je doslovno puzao kroz nju ta tri i pol metra i na kraju se, uz puno bodrenja, uspio izvući!

Vatrogasci su još jednom pokazali da za njih nema nepremostivih prepreka, a Roki je pokazao da i s 14 godina može puzati kao štene i da je njegova ljubav prema životu i dalje ogromna, piše portal Volim pse.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2023.
Prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. od dana 29.11.2023.godine ponovno radi po uobičajenom radnom vremenu, i to od ponedjeljka do petka od 6:30-19:30 sati, a subotom od 7:30-16:30 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti i putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže