Povežite se s nama

Vijesti

Vatrogasci probijali stijenu kako bi spasili terijera Rokija

Objavljeno

na

Foto: Željka ŠandlRoki je njemački lovni terijer, ima 14 godina i jednog je dana, kao i često puta do tada, bio u lovu. No, taj će mu lov, jedan čagalj  te vatrogasci DVD-a Novi Vinodolski ostati zauvijek u sjećanju, javlja portal Volim pse.

Roki je na području Lovačkog društva „Košutnjak“ Novi Vinodolski, na predjelu zvanom Vranje trčao za jednim čagljem. Spretna životnja skočila je u vrtaču i onda pobjegla kroz rupu u svojoj jazbini. No, Roki je veći od čaglja i kad se našao u vrtači, izlaza nije bilo. Problem su stijene u kojima se nalazi vrtača, nepristupačan teren te nemogućnost da ga se jednostavno izvuče.

Dva su dana trajali pokušaji da se Rokija izvuče, u dnu je prema vrtači produbljena rupa no kamen je priječio pristup do Rokija. I onda su u pomoć pozvani vatrogasci. Petorica članova DVD-a Novi Vinodolski na čelu sa zapovjednikom Borisom Rečanom shvatila su da je jedina mogućnost probiti stijenu i napraviti rupu kroz koju će se Roki sam izvući. I krenuli su probijati stijenu u dužini od 3 i pol metra, a nisu stali dok nisu iskupali rupu od dvadesetak centimetara širine. Roki je doslovno puzao kroz nju ta tri i pol metra i na kraju se, uz puno bodrenja, uspio izvući!

Vatrogasci su još jednom pokazali da za njih nema nepremostivih prepreka, a Roki je pokazao da i s 14 godina može puzati kao štene i da je njegova ljubav prema životu i dalje ogromna, piše portal Volim pse.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram