Povežite se s nama

Mozaik

Veliko finale MIK-a za pamćenje, uvjerljivi pobjednici Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj

Objavljeno

na


Crikvenica je ugostila MIK nakon 43 godine i u svakom trenutku se vidjelo koliko su nedostajali jedno drugome. Ispunjen Trg Stjepana Radića, ali i cijeli prostor oko njega, svjedočili su večeri dostojne finala. Crikvenica je, u suradnji s Novim Vindolskim priredila pravu glazbenu festivalsku poslasticu, večer kakvu mikovska karavana najviše voli – odlično raspoložena publika, izvrsno vrijeme i prekrasan ambijent. Sve se stopilo u večer za pamćenje, koja je završila spektakularnim vatrometom dok se izvodila pobjednička skladba festivala.

A večer je započela impoznatnom slikom svih mikovaca na pozornici kojima se pridružio crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina koji je, nakon MIK-a prije petnaestak godina u Gračišću, rekao “dovest ćemo MIK u Crikvenicu” i to sa ponosom i učinio, zajedno sa Novim Vinodolskim. Rukavina nije propustio priliku zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos da ova večer bude tako veličanstvena.

I bila je upravo takva. Na pozornici su se smjenjivali izvođači , a publika nije čekala kraj skladbi da bi zapljeskala, već je tijekom cijele večeri držala i davala ritam svojim pljeskanjem. A kad je tako, onda i večer brzo prođe, pa je nakon 19 izvedenih skladbi započeo revijalni program u kojem su publiku zabavili Đani Maršan, Karin Kuljanić, klapa Tić, Tea Vučak i Nikola Kolačević, Vesna Nežić Ružić, Antonio Krištofić te Tedi Grubica. Za vrijeme revijalnog programa zbrajali su se glasovi te su raspoloženi voditelji Uršula Tolj, Mario Battifiaca i Robert Ferlin po završetku revijalnog programa najavili i svečano proglašenje najboljih.

Crikvenička je publika treće mjesto dodijelila skladbi “Nideri ni tako lipo” (Erik Balija/Ljubica Bestulić Stanković/Mauro Giorgi) koju je izveo Erik Balija i osvojio 86 glasova te primio nagradu iz ruku direktorice TZG Crikvenica Marijane Biondić. Drugo mjesto sa 121 glasom osvojili su Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj sa skladbom “Da bimo i k letu” (Robert Pilepić/Robert Pilepić/Mauro Staraj), a nagradu im je uručio gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković. Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina uručio je nagradu crikveničkim pobjednicima klapi Tić za skladbu “Na ovoj punti” (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić/Ivan Načinović) koja je uvjerljivo pobijedila sa 235 glasova crikveničke publike.

Nakon proglašenja pobjednika crikveničke večeri uslijedilo je i veliko finale – proglašenje najboljih na ovogodišnjem izdanju festivala. Prema glasovima Opatije, Rijeke, Crikvenice i “Online grada” treće mjesto s ukupno 70 bodova osvojila je klapa Tić sa skladbom “Na ovoj punti” (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić/Ivan Načinović), drugo mjesto sa 74 boda osvojila je Darja Gajšek sa skladbom “Nevestica istarska” (Goran Šarac/Robert Pilepić/Aleksandar Valenčić) dok su uvjerljivi pobjednici MIK-a 2021 Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj sa skladbom “Da bimo i k letu” (Robert Pilepić/Robert Pilepić/Mauro Staraj) s kojom su osvojili 87 bodova.

Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda treće mjesto osvojila je skladba “Telo zami, ma dušu mi pusti” (Aleksandar Valenčić/Alfred Šaina/Aleksandar Valenčić) u izvedbi Lorenze Puhar i Antonija Krištofića, drugo mjesto osvojila je skladba “Jedan mesopust” (Andrej Baša/Zlatan Marunić/Andrej Baša) u izvedbi Marija Lipovšeka Battifiace, dok je najbolja skladba po ocjeni ocjenjivačkog suda “Fermaj se malo” (Daniel Moscarda/Daniel Moscarda/Daniel Moscarda) u izvedbi Daniela Moscarde i Alena Vitasovića.

Izvedbom pobjedničkih skladbi i spektakularnim vatrometom stavljena je točka na mikovsku karavanu koja je ove godine putovala Kvarnerom i svoju završnu večer zaživjela u Crikvenici. No, svi koji znaju MIK, znaju i da je ovo samo kraj karavane, a da će skladbe s ovog festivala još dugo putovati s ljubiteljima glazbe. A mikovci kao da su publici obećanje dali pobjedničkom skladbom – da bimo i k letu!

OSTALE NAGRADE MIK 2021

Najbolji debitant, nagrada Pomorskog radija Bakar: DARJA GAJŠEK

Nagrada “Nello Milotti” – Roženice HR Radio Pule za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj: ANDREJ BAŠA za skladbu “Jedan mesopust”

Nagrada “Zlatni mikrofon” HR radio Rijeke za najbolju interpretaciju: MARIO LIPOVŠEK BATTIFIACA za izvedbu skladbe “Jedan mesopust”

Nagrada za najbolji aranžman, nagrada Radio Istre: DANIEL MOSCARDA za skladbu “Fermaj se malo”

Nagrada MIKova nota, posebna nagrada direktora festivala MIK za dugogodišnje uspješno spajanje tradicije i modernog: LADO BARTONIČEK

Nagrada “Beseda”, nagrada Novog lista kojom se tradicionalno nagrađuje kompoziciju koja cjelokupnim izričajem (tekst, glazba, interpretacija) na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju: SKLADBA “JEDAN MESOPUST” (Andrej Baša/Zlatan marunić/Andrej Baša) izvođač MARIO LIPOVŠEK BATTIFIACA

Nagrada Čakavskog sabora za najbolji tekst: DANIEL MOSCARDA za skladbu “Fermaj se malo”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže