Povežite se s nama

Crna kronika

Vlasnik i bivši članovi uprave Novog lista moraju na sud

Objavljeno

na
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je nakon provedene istrage optužnicu protiv dvoje bivših članova uprave Novog lista Gordana Kneževića i Slavena Žmaka te vlasnika Alberta Faggiana. Ne navodeći imena i inicijale, Županijsko državno odvjetništvo ističe u priopćenju kako je optužnicu podnijelo zbog počinjenja kaznenog djela protiv gospodarstva zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju, donosi portal H-Alter.

Faggian i rečeni dvojac se terete da su oštetili Novi list za najmanje 845.434,50 kuna, sklopivši štetne anekse ugovora sa Zadarskim listom, također u Faggianovom vlasništvu. Potonji je, naime, kao član uprave riječkog dnevnika i vlasnik Zadarskog lista, zajedno sa Žmakom i Kneževićem, u ožujku 2013. godine aneksom ugovora o poslovnoj suradnji između dva dnevna lista smanjio dotadašnju cijenu usluga te je od ožujka 2013. do travnja 2014. godine u takvom poslovnom odnosu Novi list ostvarivao manji prihod, čime je oštećen za više od 800 tisuća kuna.

“Okrivljenici su se kao članovi uprave bili dužni brinuti o imovinskim interesima trgovačkog društva iz Rijeke”, zaključuje Županijsko državno odvjetništvo. Kaznenu prijavu protiv Uprave Novog lista podnijeli su Podružnica Sindikata novinara u Novom listu i predstavnik radnika u Nadzornom odboru. Kaznena prijava temeljila se na sumnji da je Uprava Novog lista, koju su tada činili vlasnik Faggian, predsjednik Uprave Knežević te član Uprave Žmak, potpisali brojne štetne ugovore koji su doveli Novi list u teškoće, stanje nelikvidnosti s blokiranim računom, a sve zbog dugovanja drugih Faggianovih tvrtki riječkom dnevniku.

Nakon podizanja kaznene prijave, Knežević je u lipnju prošle godine kazao kako se radi o trgovačkim ugovorima između dvije tvrtke o čemu su i on i Faggian već detaljno ispitani u policiji, te da je uvjeren da će se u daljnjem postupku potvrditi da nema elemenata za kazneni progon. Čini se kako je bio u krivu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram