Povežite se s nama

Vijesti

Za stipendije učenika i studenata 1,4 milijuna kuna

Objavljeno

na
Gradonačelnik Grada Rijeke i pet studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja potpisali su u Salonu Grada Rijeke ugovore o stipendiranju u akademskoj 2014./2015. godinu. Grad Rijeka na temelju podataka prikupljenih od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i potreba u ustanovama Grada, već petu godinu dodjeljuje stipendije za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Ugovore s Gradom Rijekom potpisali su Lara Pilepić (Edukacijsko rehabilitacijski fakultet, Sveučilište u Zagrebu – smjer logopedija), Patrik Krpan (Prirodoslovno matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu geografija, smjer nastavnički), Leo Šamanić (Pedagoška fakulteta Univerza v Ljubljani, smjer biologija-kemija, dvopredmetni učitelj), Jasmina Marijanović (Odjel za fiziku Sveučilišta u Rijeci, smjer fizika i matematika) i Klara Grlaš, Odjel za fiziku Sveučilišta u Rijeci – Fizika, smjer matematika).

Čestitavši novim riječkim stipendistima, gradonačelnik Obersnel izrazio je zadovoljstvo što je Grad Rijeka dodjelom stipendija omogućio studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja brži i lakši završetak fakulteta i što ranije uključivanje u svijet rada.

“Dok su ranijih godina stipendije većinom dodjeljivanje studentima koji se obrazuju za zanimanja u području socijalne skrbi, primjerice za socijalne radnike ili logopede, ove godine prevladali su nastavnički smjerovi. Vjerujem da su na smanjenje deficitarnosti za zanimanjima iz socijalnog sektora utjecale i stipendije Grada Rijeke,” kazao je gradonačelnik Obersnel, uz kojeg je potpisivanju ugovora prisustvovala i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj.

Stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja traje 9 mjeseci, iznosi 1.100,00 kuna mjesečno, a korisnik zadržava pravo stipendiranja do kraja studiranja uspješnim završetkom studijske godine.

Ukupno će se u proračunskoj 2015. godini za stipendiranje učenika i studenata, i to stipendije za darovitih učenika i studenta, studenata deficitarnih zanimanja, učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima, te stipendiranja studenata grada Vukovara izdvojiti oko 1.377.000,00 kuna.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram