Povežite se s nama

Crna kronika

Za veliki požar na Kantridi kriva cigareta

Objavljeno

na
Gusti dim koji se u utorak ujutro nadvio nad Kantridom bio je vidljiv iz više dijelova grada, pa se informacija o požaru iznad bazena vrlo brzo proširila društvenim mrežama.

Ubrzo se tako otkrilo kako je došlo do većeg požara na kući koja se nalazi u Istarskoj ulici, a u srijedu poslijepodne oglasila se i Policijska uprava Primorsko goranske županije nakon što je obavljen očevid.

“Danas su policijski službenici zajedno s protupožarnim inspektorom proveli očevid požara koji je jučer u prijepodnevnim satima izbio u kući u Istarskoj ulici u Rijeci. Prema utvrđenom požar je izbio u jednoj od soba na prvom katu kuće, a očevidom je isključen tehnički uzrok požara. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Uslijed požara u potpunosti su izgorjeli stan na prvom katu i krovište kuće, dok su oštećenja nastala na međukatnoj konstrukciji i stanu u prizemlju. Požarom su oštećeni vlasnici stanova, a ukupna materijalna šteta će biti utvrđena naknadno”, poručili su iz policije.

Novi list ipak otkriva zahvaljujući razgovoru s vlasnicom zapaljenog stana kako je uzrok požara cigareta.

“Ležala sam u spavaćoj sobi i pušila. Ne znam je li možda žar cigarete pao na krevet, ali tek sam malo kasnije shvatila da se iz kreveta, odnosno madraca, dimi. Prvo sam rukama protrljala madrac misleći da će se samo ugasiti, ali kad sam vidjela da iz madraca koji u sebi ima i vune opet dimi, uzela sam vode i prelila po njemu na mjestu gdje se dimilo. Tada sam se digla i otišla do dnevnog boravka misleći da sam riješila problem, da neće ništa gorjeti. Sjela sam na fotelju u dnevnom boravku, malo sam čak i zadrijemala i tada me iz polusna trgnuo dim. Nisam mogla disati, krenula sam prema spavaćoj sobi iz koje je strašno dimilo, izgleda da se vuna s madraca brzo zapalila i izbila je vatra”, rekla je vlasnica stana za Novi list.

Foto: Soundset Trsat

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram