Povežite se s nama

Vijesti

Zapaženi međunarodni rezultati riječkih udruga tehničke kulture

Objavljeno

na
U Salonu Grada Rijeke u utorak je održan prijam za članove udruga tehničke kulture koje djeluju na području Rijeke, a koji su na međunarodnim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate. Prijam je bila prilika da se istaknutim članovima udruga Zajednice tehničke kulture Rijeka oda priznanje za postignute rezultate te ujedno pruži poticaj za daljnji stvaralački rad.

U ime Grada Rijeke goste su primili zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Miroslav Matešić i pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Igor Načinović sa suradnicima.

“Jedan od stupova razvoja našeg grada, definiran kroz Strategiju razvoja grada Rijeke do 2020. godine, upravo je razvoj novih tehnologija i inovacija putem povezivanja sa Sveučilištem u Rijeci i gospodarstvom, u čemu članovi udruga tehničke kulture predstavljaju jedan od važnih kamenčića. Naš je zadatak pomoći u povezivanju vaših inovativnih ideja i gospodarstva”, kazao je zamjenik gradonačelnika Matešić, istaknuvši kako će Grad Rijeka i dalje, sukladno mogućnostima, podržati daljnji razvoj Zajednice tehničke kulture Rijeka i njezinih članica.

Primanju su uz istaknute članove udruga nazočili i predstavnici Hrvatske zajednice tehničke kulture, njezin predsjednik prof.dr.sc. Ante Markotić i glavna tajnica Zdenka Terek te predsjednik Zajednice tehničke kulture Rijeka Mladen Peran sa suradnicima.

Markotić je kazao kako Rijeka u sustavu Hrvatske zajednice tehničke kulture, koji broji 86 tisuća članova, predstavlja stožernu zajednicu koja okuplja brojne članove, koje u postizanju zapaženih rezultata prati i Grad Rijeka.
“Članovi udruga tehničke kulture nose tehničku kulturu u srcu, a ne u novčaniku,” poručio je Markotić.

U ime članova udruga tehničke kulture Gradu Rijeci na prijamu i podršci zahvalilo se Igor Petrović iz Maketarskog kluba Zeppelin.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram