Povežite se s namaU petak 5.6.2015., u riječkom klubu Život, PUKPUK će nam prirediti glasno gitarističko zatvaranje bogate sezone indie koncerata, u sklopu koje su Rijeku posjetili Fear of Men, Fenster, Death Rattle, Twerps i mnogi drugi.

Iz Beča stižu M185, još jedan odličan izdanak one divne noise/indie rock škole devedesetih čiji su učitelji bili Dinosaur Jr., Built To Spill, R.E.M. i Sonic Youth. Kako bi u potpunosti zaokružili doživljaj glasnih devedesetih, koncert će otvoriti lokalni grunge mladići Trade, pred kojima velike stvari tek slijede.

U glavnom gradu Austrije od očiju svjetske javnosti sakrivena je indie scena kojom bi se bez problema mogli ponositi i Portland ili New York. Riječka publika već je imala prilike upoznati Mile Me Deaf i Sex Jams, a  ovog puta u goste dolaze M185. Oformljeni 2005. godine na koncertu The Pixies, ova indie rock petorka široj se austrijskoj javnosti predstavila tek 2011. godine sa svojim drugim albumom “Let The Light In”, za kojega su dobili i nagradu Amadeus. Uslijedili su nastupi diljem Austrije koji su kulminirali nastupima na Waves festivalu u Beču, te Eurosonic festivalu u Nizozemskoj. Najrecentniji album “Everything Is Up” izlazi za malenu, ali agilnu nezavisnu izdavačku kuću Siluh Records (Mile Me Deaf, Sex Jams…).

Novi album donosi 12 krautrockom inspiriranih pjesama ispod čijih površina vreba prijeteći kaos njujorške No-Wave scene, no istovremeno vješto utkane harmonije sjedinjuju se u plesnu cjelinu kakve se ni James Murphy ne bi posramio. Ljubitelji Dinosaur Jr., Sonic Youth, Built To Spill, ali i Weezer i The Stone Roses će cijeniti ovaj sastav.

Riječki Trade postoje od kraja 2014. godine i sviraju grunge. Saul Janušić, Armin Basha, Mateo Rožić i Erik Martinčić navode Nirvanu, Pearl Jam, Alice In Chains, ali i Red Hot Chili Peppers, Joy Division i The Velvet Underground kao samo neke od mnogih uzora koji su utjecali na njihovo viđenje bučnog alternativnog rocka.

Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji u Dallas Music Shopu (Splitska 2/a, Rijeka) i klubu Život (Ružićeva 2, Rijeka) po cijeni od 30 kuna. Na dan koncerta, na ulazu, cijena ulaznica iznositi će 40 kuna. Koncert počinje u 22 sata.