Povežite se s nama

Vijesti

Žena na Kozali ozlijeđena prilikom korištenja bankomata, evo što su iz Erste banke rekli o stepenici

Objavljeno

na
Gradski vijećnik Josip Kukuljan postavio je vijećničko pitanje nakon nesreće koja se dogodila na području Kozale.

“Na Volčićevom trgu se nalazi bankomat koji je ugrađen u okno prozora u zgradi u kojoj se nalaze prostorije Mjesnog odbora Kozala. Prije korištenja bankomata korisnici se moraju popeti na podest visine 26 centimetara, što je desetak centimetara više od standardnih dimenzija stepenica. Nedavno je jedna žena pala s tog podesta i zadobila je težu povredu. Nažalost, to nije prva osoba koja je pala. Prema mojim saznanjima više ljudi je palo i povrijedilo se.
Molim Vas da mi odgovorite na sljedeća pitanja:

  1. Tko je u Gradu zadužen da utvrdi je li podest ispred bankomata opasan?
  2. Je li vlasnik podesta Grad ili banka?
  3. Hoće li se poduzeti mjere kako bi građani bili sigurniji kada koriste taj bankomat?”

Uskoro je stigao odgovor od strane gradonačelnika:

“Prema informacijama Odjela za gradsku samoupravu i upravu, Grad Rijeka i Erste banka 2009. godine zaključili su Ugovor o zakupu poslovnog prostora kojim je Banci u zakup dan jedan četvorni metar poslovnog prostora za smještaj bankomata. Nakon što je bankomat postavljen, Erste banka d.d. postavila je i podest, odnosno protukliznu stepenicu kako bi se građanima omogućio lakši pristup bankomatu.

Svakako i ovom prilikom izražavam žaljenje zbog ozljede koju je na ovoj lokaciji zadobila naša sugrađanka, zbog čega je Grad zatražio očitovanje zakupnika prostora.

U Erste Bank d.d. navode da je bankomat postavljen u skladu sa svim sigurnosnim standardima i procedurama, s pristupnom protukliznom stepenicom upravo s ciljem kako bi se svim korisnicima omogućilo jednostavnije korištenje i pristup bankomatu.
Iako dosad nisu utvrđeni razlozi zbog kojih je došlo do ozljede korisnice ovog bankomata, pristupna stepenica je 1. ožujka ove godine iz preventivnih razloga do daljnjega izmaknuta.

U Banci ističu da je u narednom razdoblju, upravo vezano uz izmicanje stepenice i time otežani pristup bankomatu, moguće očekivati veći broj pritužbi građana, tako da u konačnici postoji mogućnost i njenog povrata, o čemu će Banka pravodobno obavijestiti Grad Rijeku kao vlasnika poslovnog prostora”, poručio je Vojko Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram