Povežite se s nama

Vijesti

Živi zid: Hoće li itko odgovarati zbog kašnjenja s izgradnjom rotora Martinkovac?

Objavljeno

na

Foto: Akemi Zeped

Na Srdočima i u bližoj okolici posljednjih godinu dana kopa se na sve strane, a još jedni novi radovi započinju upravo ovog tjedna u Ulici Miroslava Krleže gdje će tijekom iduća dva mjeseca biti moguće koristiti samo jednu prometnu traku.

Najviše problema, naravno, ipak stvara dugotrajna izgradnja rotora Martinkovac za koji bi vjerojatno sami građani rekli da se ni ne mora graditi da su znali koliko će to potrajati i koliko će im poteškoća stvoriti. Čak se već sve počelo okretati na šalu te je najavljena fešta povodom prve godišnje gradnje rotora.

O svemu tome oglasio se i Živi zid, čiji čelnici županijske podružnice smatraju da bi netko zbog toliko dugog čekanja na izgradnju rotora ipak trebao odgovarati.

“Gradilište je u takvom stanju da se diže konstantna prašina koja itekako smeta vozačima, lokalnom stanovništvu i poslovnim subjektima. Regulacija prometa se vrši traljavo i od neovlaštenih osoba koje dodatno čine nervozu i dodatno povećavaju gužvu i prometni zastoj. Posebice to dolazi do izražaja i dodatno otežava prometovanje zbog zatvorenog izlaza na čvoru Matulji.

Zbog toga veliki dio prometa stanovništva vezano za područje Matulja, Rubeša, Kastva, Jušića i Srdoča ide preko ovog čvora koje je zatvorio isti investitor HC, a za čudo i isti izvođač GP Mikić. Rok izgradnje planiran u trajanju od pet mjeseci 16. listopada će se probiti punu godinu dana. Neshvatljiv je i izostanak reakcije Grada Rijeke, županije ili bilo koga od odgovornih osoba.

Zanimljivo da je glavni razlog kašnjenja kojeg navodi izvođač, a to je da nisu riješeni imovinsko pravni odnosi, kad se zna da je preduvjet za izdavanje građevinske dozvole čista imovinsko pravna situacija”, ističu iz Živog zida te napominju da bi za ovakvo kašnjenje ipak netko trebao snositi odgovornost.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram