Povežite se s nama

Vijesti

Županija će s milijun kuna urediti i opremiti šetnicu oko jezera na Platku

Objavljeno

na

U Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ održana je 26. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

Na dnevnom redu sjednice  bilo je 16 točaka, između ostalog, informacija o provedbi projekta RSRTC Platak, izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj financijskoj reviziji PGŽ za 2018. godinu, koncesije na pomorskom dobru te druge teme.

Uoči sjednice zamjenik župana Marko Boras Mandić komentirao je temu aktualnih investicija na Platku.“ Rezultati kapitalnih ulaganja u Platak su vidljivi, a na današnjoj Skupštini odlučivat ćemo o preraspodjeli sredstava unutar već odobrene investicije, koje se prvenstveno odnose na razne dodatne sadržaje. Ne radi se samo o zimskim sadržajima nego i o sadržajima za ostala godišnja doba. Prvenstveno se odnosi na uređenje šetnjice oko retencije tj. jezera koja bi se opremila sa spravama za rekreativce, kakvima je opremljena trim staza na Platku. Radi se o investiciji oko milijun kuna unutar investicije od 23 milijuna,a rok je ova proračunska godina.

Sjednica je započela Aktualnim satom gdje se otvorilo više pitanja, primjerice o stanju sa smještajem starijih osoba u privatne domove, primjedbama građana oko dodjele komunalnih vezova, organizaciji školskog prijevoza djece…

Nakon konstruktivne rasprave, većinom glasova, članovi Skupštine podržali su prijedlog odluke o uvećanju sredstava za financiranje sustava za zasnježenje kao i nastavak uređenja cjelogodišnjih sadržaja na Platku. Prihvaćeni su i prijedlozi rasporedu decentraliziranih sredstava u zdravstvu i školstvu, a pozdravili su i povećanje naknade za troškove ogrijeva socijalno najugroženijim domaćinstvima na 1.050 kuna. Na sjednici je za zamjenika predsjednice Antikorupcijskog povjerenstva imenovan Dinko Beaković.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram