Povežite se s nama

Vijesti

Županijski pročelnici posjetili Dom za starije osobe Kantrida

Objavljeno

na

S ciljem upoznavanja s modelom kućanske zajednice stručnjaka iz različitih područja rada u Primorsko-goranskoj županiji, a koji su uključeni u podršku i praćenje ulaganja u kvalitetu i dostupnost usluga iz područja socijalne skrbi, posebno kroz proces transformacije i reforme sustava, u stručnom posjetu Domu za starije osobe Kantrida u srijedu su boravili pročelnik Upravnog odjela za financije i nabavu Krešimir Parat, pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i opće poslove Branka Ivandić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač sa suradnicima, kao i voditeljica Ureda revizije Melita Raukar.

Kako je istaknula resorna pročelnica Dragica Marač, “vrlo je važno međusektorsko ili interdisciplinarno povezivanje da bismo svi bolje razumjeli što radimo i da bismo svi učili jedni od drugih, a s zajedničkim ciljem stvaranje kvalitete namijenjene našim građanima”. To je bio i povod posjetu instituciji čiji je osnivač Primorsko-goranska županija.

Podsjećamo, u Domu za starije osobe na Kantridi krajem 2014. je formirana kućanska zajednica, veliki stan s kuhinjom u kojoj korisnici i sami mogu spravljati obroke te u kojem imaju i zajednički dnevni boravak. Radi se o modelu zajedničkog stanovanja starijih osoba osmišljen po uzoru na obitelj, kao suživot korisnika i zaposlenika koji se o njima brinu.

Kućanska zajednica ima 18 jednokrevetnih soba i takav smještaj korisnika stoji kao i dosadašnji u jednokrevetnim sobama – u osnovici 3.000 kuna. Primorsko-goranska županija je u tu adaptaciju i preuređenje uložila milijun kuna, a manja sredstva uložio je dom iz svojih prihoda.

Dom ima 430 korisnika  i 160 zaposlenih.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram