Povežite se s nama

Vijesti

2 milijuna kuna za uređenja Parka seniora u Domu za starije osobe “Volosko”

Objavljeno

na
U Domu za starije osobe “Volosko” uspješno je dovršena druga faza projekta uređenja Parka seniora, investicija vrijedna preko 2 milijuna kuna. Uključivala je postavljanje lifta čije su dimenzije dovoljne za prijevoz nepokretnih stanara, uređenje pristupne staze, postavljanje zaštitnih ograda te hortikulturno uređenje okoliša. Prostorom dominiraju “pametna” arhitektonska rješenja čime su otklonjene građevinske prepreke koje ograničavaju pokretljivost slabo pokretnih korisnika.

Prema riječima župana Zlatka Komadine ovom investicijom stvoren je jedinstven prostor za boravak korisnika na otvorenom, a nastavak je to županijskih ulaganja u podizanje standarda ustanova za smještaj najstarijih stanovnika naše Županije. Dovršetkom hortikulturalnog uređenja, Dom u Voloskom imat će jednu od najljepših okućnica koja se uklapa u atraktivnu vizuru opatijskih parkova.

Uređena će bit opuštajuća aromaterapijska oaza te prostor predviđen za provođenje radno terapijskih i rekreativnih aktivnosti na otvorenom. Park seniora savršeno se uklapa u moderni koncept pružanja socijalnih usluga po E-Qalin sustavu kvalitete jer istovremeno stvara pozitivan učinak za stručne radnike kroz jednostavnije obavljanje svakodnevnih radnih zadataka kao i boravak stanara koji su dobili uvjete za povećanu pokretljivost te kvalitetne sadržaje na otvorenom.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram