Povežite se s nama

Vijesti

Deložirana obitelj Veljačić u Rijeci

Objavljeno

na

U ponedjeljak se u Rijeci dogodio novi slučaj deložacije, a bez životnog prostora na adresi Ulica Giuseppea Duella 21 ovog je puta ostala obitelj Veljačić temeljem pravomoćnog sudskog rješenja.

Prije tri mjeseca deložacija je bila odgođena, ali ovog puta se ona prema slovu zakona morala provesti, pa su Draženka i Ivo Veljačić završiti doslovno na cesti, odnosno idućih dana zajedno sa svojim psom živjet će u neispravnom automobilu Fiatu Uno.

Deložacija je prošla bez incidenata, a za to su se pobrinuli brojni policijski djelatnici koji su od ranog jutra stigli u taj riječki kvart i ogradili ulicu kako joj se ne bi moglo pristupiti i eventualno pokušati spriječiti provođenje deložacije. Cijeli proces trajao je otprilike sat i pol, a morala je intervenirati i liječnička služba s obzirom na to da je Draženki i Ivi pozlilo.

Supružnici Veljačić prije nekoliko godina su bili i žrtvama prijevare, pokušali su kupiti garsonijeru u jednoj novogradnji na Tometićima, ali na kraju su ostali bez novca, dok ključ od ulaznih vrata nikad nisu dobili.

Nisu tražili pomoć udruge Živi zid, a Crveni križ im je posredstvom Grada Rijeke ponudio privremeni smještaj, odnosno jednu sobu s dva kreveta, ali to su ipak odlučili odbiti iz razloga što pas ne može s njima, a svog ljubimca se ne žele odreći, iako su i veterinari došli na deložaciju kako bi eventualno preuzeli brigu o njemu.

Spomenimo i kako ih je krajem prošle godine posjetio također supredsjednik udruge Živi zid Ivan Sinčić, koji je u prvom krugu predsjedničkih izbora dobio povjerenje od čak 16% građana koji su izašli na birališta.

Foto: J. Čekada

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram