Povežite se s nama

Vijesti

GP KRK d.d. usmjerava se ka održivoj budućnosti kroz novi projekt energetske učinkovitosti

Objavljeno

na

GP KRK d.d., jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u građevinarstvu, provodi projekt “Energetski i resursno učinkovita proizvodnja” na lokaciji Marišćina, Klana. Ovim ambicioznim projektom, GP KRK d.d. usmjerava se ka održivoj budućnosti, istovremeno jačajući svoju konkurentnost na domaćem i međunarodnom tržištu.

Projekt obuhvaća implementaciju niza mjera koje će rezultirati značajnim uštedama i smanjenjem negativnih utjecaja na okoliš ukupne vrijednosti 2.122.559,15 eura, od čega je 585.368,22 eura financira Europska unija – NextGenerationEU. Planirano razdoblje provedbe projekta je od svibnja 2023. do studenog 2024.

Predviđene mjere projekta uključuju:

  • Izgradnju integrirane sunčane (fotonaponske) elektrane
  • Zamjenu, poboljšanje ili instalaciju novih rasvjetnih sustava i njegovih komponenti u zgradama uslužnog i industrijskog sektora
  • Nabavu električne sijačice

Implementacija ovih mjera doprinijet će značajnim uštedama, uključujući smanjenje potrošnje primarne energije za 861.66 MWh/god te smanjenje emisije CO2 za 189,66 t/god.

Očekivani rezultati projekta

Povećanjem operativnih kapaciteta za energiju iz obnovljivih izvora, GP KRK d.d. će diversificirati izvore energije i smanjiti ovisnost o tradicionalnim izvorima. To će dovesti do povećanja korištenja obnovljive energije u konačnoj potrošnji za 515,95 MWh/godišnje, smanjujući ukupnu potrošnju energije za 17,10%.

Očekuje se smanjenje emisije stakleničkih plinova, posebno CO2, za 189,66 tona godišnje, što će poboljšati ekološku održivost.

Zamjena primarne sirovine oporabljenim sirovinama u iznosu od 20% ukupnog volumena materijala/sirovina u proizvodnji doprinijet će efikasnijem korištenju resursa i smanjenju otpada, što će rezultirati održivijim poslovanjem.

Dugoročna predanost održivom razvoju i odgovornom poslovanju

GP KRK d.d. ističe svoju predanost održivom razvoju i odgovornom poslovanju. 

Cilj ovog projekta je prilagoditi GP KRK d.d. trenutnim i budućim ekološkim zahtjevima, promičući ulaganja u zelenu tranziciju i razvoj zelenih vještina. Kroz ove napore, GP KRK d.d. aktivno će pridonijeti smanjenju negativnih učinaka na klimu i okoliš, povećati održivost proizvodnje te očuvati postojeća i stvoriti nova radna mjesta.

Ovim projektom GP KRK d.d. jasno pokazuje svoju posvećenost održivom razvoju i odgovornom poslovanju te nastavku svog aktivnog angažmana u području zaštite okoliša i očuvanja prirodnih resursa.

 

(promo)

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže