Povežite se s nama

Mozaik

Izložba “Ulična fotografija: Analogne fotografije ulica Krka i Rijeke” u Art kontejneru

Objavljeno

na


Kreativni kolektiv Kombinat u petak, 28. lipnja 2019. u 20:00 sati u Art Kontejneru na Molo longu otvara pop-up izložbu odabranih analognih fotografija autora Boruta Brozovića te polaznika radionice koju je vodio u Krku u sklopu ovogodišnjeg festivala Prvomajski inkubator u organizaciji udruge Kreativni Krk.

Jednostavan naslov ove pop-up izložbe daje nam prilično jasnu informaciju o tome što se izlaže, ali predstavljene fotografije stvorile su složene i slojevite priče iz dva grada.

Izložene crno-bijele fotografije izrađene u analognoj tehnici prikazuju različite gradske prostore i dijelove arhitekture Krka i Rijeke, kao i trenutke iz svakodnevnog života na njihovim ulicama.

Autori fotografija nastalih u Krku je devetero polaznika dvodnevne radionice koja se u istom gradu održavala 16. i 17. ožujka 2019. pod vodstvom mladog riječkog fotografa Boruta Brozovića. Tijekom radionice polaznici su se upoznali s pojmovima ulične i analogne fotografije, s osnovama kadriranja i ekspozicije i tehnikom razvijanja filmova i fotografija u tamnoj komori. Različitih stupnjeva znanja, senzibiliteta i vještina, polaznici su zabilježili one trenutke i oblike koji po njihovom osjećaju čine život grada.

Uz mentorstvo na radionici, Borut Brozović je autor fotografija kojima prikazuje svoj osobni odnos prema gradu kroz različite perspektive. 

Borut Brozović djeluje i izražava se analognom i digitalnom fotografijom. Već se nekoliko godina bavi analognom fotografijom te je diplomirao na temu „Ulična fotografija analognom tehnikom crno-bijele slike“ na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu Sveučilišnog centra u Varaždinu. Ima vrlo širok spektar tema u fotografiji od pejzaža i ulične fotografije, preko portreta, snimanja kulturnih i glazbenih događanja do studijske fotografije. Sudjelovao je na skupnoj izložbi MI.18 u Galeriji Decumanus u Krku, fotografira koncerte i događanja koja organizira Kreativi Krk te je službeni fotograf benda Grapevine Babies.

Izložba je prvi puta bila predstavljena u Galeriji Decumanus u Krku (26. 4. – 15. 5. 2019.) kao dio likovnog programa festivala Prvomajski inkubator.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram