Povežite se s nama

Sport

Kastav ulaže pet milijuna kuna u izgradnju novog sportskog objekta

Objavljeno

na

Predstavnici GP Krka i gradonačelnik Kastva
Grad Kastav ove je srijede, 12. veljače, potpisao ugovor s predstavnicima tvrtke GP Krk o radovima vrijednim 5.058.994,77 kn bez PDV-a, a radi se  o izgradnji sportsko-rekreacijske građevine na mjestu današnjeg boćališta.

Time se nastavljaju znatna ulaganja gradske uprave u kastavski sport, a o čemu se radi detaljnije je otkrio gradonačelnik Matej Mostarac.

“Ovo je jedna od najvećih investicija ove godine u Kastvu. Drago mi je da već na početku godine možemo potpisati ugovor s izvođačem, a radi se o našem sportsko – rekreacijskom objektu koji dolazi u sportsku zonu gdje se nadovezuje na cijelu sportsku infrastrukturu. Želja nam je dobiti nove sportaše i rekreativce i nove pozitivne priče u gradu. Ono što je važno napomenuti za taj objekt je da se u većini zadržava boćalište koje je već tamo na samom terenu otvorenom izdanju i sad će biti zatvoreno u hali. Uz to ćemo imati dodatne prostorije u koje mislimo smjestiti šahiste, rekreativne sportaše, možda i borilačke sportove. Sve ono što u takve prostorije može stati i što će im omogućiti bavljenje sportom. Najvažniji zadatak u svemu tome je da se uključi veći broj djece, jer na otvorenom boćalištu najveći problem je bila cjelogodišnja škola boćanja koja se nije mogla odvijati u takvim uvjetima, a sad ćemo tom problemu doskočiti. Boćanje je za ovaj grad vrlo zanimljiv sport, a imamo i svoje sportaše koje sad osvajaju medalje za druge klubove te će sad za to imati i ovdje uvjete”, poručio je Mostarac.

Izgradnja ovog novog objekta stvorit će preduvjete i da se iduće godine maškarane zabave održe na novoj lokaciji. “Gradimo multifunkcionalnu dvoranu i već iduće godine maškarani šušur koji imamo u šatoru moći ćemo smjestiti u dom, što je želja od početka. Ako sve bude po planu, a sigurno hoće, i taj dio imat ćemo riješen”, istaknuo je gradonačelnik Kastva.

Predstavnici GP Krka izrazili su zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora u razdoblju godine kad za njih nema previše novih ugovora. “Rok za izvođenje radova je šest mjeseci. To je klasična montažna konstrukcija kakve GP Krk uobičajeno radi u svojim pogonima i takvih objekata smo napravili na stotine u našoj regiji i šire. Nadam se da ćemo i tu uspješno izvesti radove”, poručili su predstavnici izvođača radova.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram