Povežite se s nama

Vijesti

Kraj lutanju centrom zbog parkinga

Objavljeno

na
Rijeka promet d.d. postavilo je prva dva uređaja koji vozačima daju informacije o popunjenosti parkirališta u centru grada. Prvi uređaj već je u probnom radu u Ulici Fiorello La Guardia, dok je u tijeku montaža drugog u Krešimirovoj ulici, blizu raskrižja s ulicom Nikole Tesle.

Ovi uređaji su pilot projekt Rijeka prometa, koji obavještava vozače o slobodnim parkirnim mjestima na prilazima središtu grada. Za sada su postavljena dva uređaja, u Ulici Fiorello La Guardia i u Krešimirovoj, a u planu je njihovo postavljanje na sve glavne prilaze centru grada, kako bi vozači dobili pravovremenu informaciju o slobodnim parkirnim lokacijama i tako na vrijeme odabrali najkraći put do željenog parkirnog mjesta.

Uređaji će davati informacije o statusu parkirališta Putnička obala, Delta, Školjić i Gomila te buduće garaže u Ciottinoj ulici. Broj lokacija može se naknadno povećati ili promijeniti, ovisno o potrebama. Projekt je pokrenut kako bi se rasteretile glavne prometnice u najužem centru grada, kroz koje dnevno prođe i do 62 tisuće vozila, a čak trideset posto njih cirkulira najužim središtem u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom.

Vrijednost radova je 132.000,00 kn s PDV-om, od čega 40 posto sufinancira Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram