Povežite se s nama

Vijesti

Kreće izgradnja novog studentskog doma na Trsatu

Objavljeno

na

Početkom projekta Sveučilišnog kampusa na Trsatu prije više godina Rijeka je uvelike krenula u izgradnju kvalitetne i moderne infrastrukture za svoje brojne studente, a tijekom idućeg tjedna kreće nova faza radova u kojoj će započeti i izgradnja novog studentskog doma.

U protekle dvije godine u Kampusu se nije ništa gradilo, a sad je sve spremno za povratak bagera i ostalih građevinskih strojeva na tu lokaciju. Još jednom će izvođač radova biti splitska tvrtka Lovričević koja je već sudjelovala i u izgradnji Filozofskog i Učiteljskog fakulteta.

Gradnja ukupno tri objekta u kojima će biti smješteni studenti trebala bi trajati 500-tinjak dana, odnosno sve do ljeta 2016. godine, a rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin posebno je istaknuo hvalevrijedan podatak da se izgradnja financira europskim strukturnim fondovima i tek je početak onoga što bismo mogli imati za nekoliko godina.

U tri paviljona, koliko će ih sad biti izgrađeno, svoje mjesto će moći pronaći oko 650 studenata, a u konačnici kad cijeli projekt Kampusa bude dovršen trebalo bi biti izgrađeno ukupno osam paviljona s približno dvije tisuće ležajeva.

Studentski centar Rijeka svake godine zaprimi upravo oko dvije tisuće zahtjeva za smještajem, a trenutni kapaciteti su dostatni tek za 600-tinjak studenata.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram