Povežite se s nama

Vijesti

Ministar Oleg Butković u rad pustio novi objekt Odašiljača i veza na otoku Krku

Objavljeno

na
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković u društvu člana Uprave i direktora tvrtke, Mate Botice u rad je pustio novi infrastrukturni objekt OiV-a na otoku Krku. Ovaj objekt je nastavak ulaganja u zamjenu dotrajale infrastrukture i izgradnje novih objekata tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. a sve u cilju osiguranja nesmetanog zemaljskog odašiljanja sadržaja televizijskih i radijskih programa na području cijele Hrvatske.

Ukupna vrijednost radova je gotovo milijun i pol kuna, a puštanjem u rad ovog objekta značajno će se popraviti prijem televizijskih signala na istarskom, krčkom, riječkom te crikveničko-vinodolskom području. Gledatelji će bolji prijem TV signala posebno osjetiti u vrijeme ljetnih mjeseci kada je uslijed povećane potrošnje energije u prošlosti dolazilo do čestih padova napona i time uzrokovanih problema na odašiljačkoj i drugoj opremi. Dodatno, stvoreni su i infrastrukturni preduvjeti za implementiranje 5G mreže mobilnih operatera.

Projektiranje je plod uspješne suradnje OIV-a i Radionice Statike, dok je izvođenje radova obavila tvrtka Tehno-Elektro iz Đakova uz stručni nadzor inženjera Odašiljača i veza. Izvođenje radova izgradnje antenskog stupa na gradilištu odvijalo se početka siječnja do sredine veljače 2019. godine, a tehnički pregled obavljen je 13. ožujka ove godine.

Prilikom puštanja u rad ovog uređaja ministar Butković je istaknuo: „Čestitam tvrtki „Odašiljači i veze“ na ovom investicijskom ciklusu. Naime, otvaranjem i stavljanjem u pogon novog odašiljača omogućit ćemo jačanje i bolji televizijski signal na području otoka Krka, gradova Rijeke i Kraljevice, te susjednog crikveničko-vinodolskog područja. Isto tako, najavio bih otvaranje još jednog odašiljača, i to na otoku Ugljanu, kao i projekt obnove sljemenskog odašiljača, tog prepoznatljivog simbola grada Zagreba. Vrijednost obnove tornja na Sljemenu iznosi preko 30 milijuna kuna. Osim toga, raduje me što tvrtka „Odašiljači i veze“ provodi još jedan veliki infrastrukturni projekt, a to je gradnja agregacijske infrastrukture, a za što smo dobili bespovratna sredstva iz Europske unije u iznosu od 100 milijuna Eura. Riječ je o projektu kojim ćemo omogućiti da internet dođe i u one krajeve u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za njegov razvoj“, rekao je tom prigodom ministar Butković..

Direktor Botica istaknuo je značaj puštanja u rad novog objekta, zahvaljujući kojem će se osigurati kvalitetniji prijam TV i radio signala „Sada će građani kao i svi nacionalni i lokalni nakladnici sasvim sigurno osjetiti bolji prijam televizijskog signala. Zbog početka turističke sezone potrudili smo se ovaj objekt što prije pustiti u pogon, što smo danas i učinili. Mi ćemo kao tvrtka koja u osnovnoj djelatnosti ima pružanje usluga odašiljanja radio i TV signala i nadalje pratiti stanje na ovom projektu, posebno sa predstavnicima lokalne samouprave, kako bi i dalje poboljšavali uvjete prijema svih vrsta radio i TV signala.“ , istaknuo je direktor OiV-a, Mate Botica koji je u odgovorima na novinarska pitanja najavio kako se slični projekti mogu očekivati i u narednom periodu, na području cijele Republike Hrvatske.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže