Povežite se s nama

Vijesti

Ministrica Divjak posjetila Mini kampus Ika koji će dobiti novi objekt

Objavljeno

na
U prosincu 2018. godine ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak postavila je kamen temeljac za izgradnju aneksa zgrade FMTU-a. Investicija je uspješno realizirana. Obilasku završene investicije Aneksa zgrade Fakulteta nazočili su prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, dr. sc. Tome Antičić, državni tajnik u ministarstvu znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Marina Medarić, zamjenica župana Primorsko-goranske županije, Ivo Dujmić, gradonačelnik grada Opatije, mr. sc. Kristjan Staničić, predsjednik Gospodarskog savjeta Fakulteta i direktor Hrvatske turističke zajednice, u pratnji prof. dr. sc. Dore Smolčić Jurdana, dekanice Fakulteta i Paole Petrinec, predstavnice Studenskog zbora Fakulteta.

Aneks zgrade ukupne bruto površine 1.250 m2 u potpunosti je namijenjen studentima, te je poprimio svoj konačan oblik kao funkcionalan troetažni prostor. Objekt je smješten neposredno iza zgrade Fakulteta i toplom vezom povezan u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. Prizemlje objekta u cijelosti je namijenjeno za prostor knjižnice i čitaonice kao i prostor za studente dok su na višim etažama smještene predavaonice. Uz ukupno pet suvremenih dvorana posebno se ističe najveća poluamfiteatar dvorana. Novi je objekt u potpunosti oslobođen arhitektonskih barijera. Građevinski radovi na izgradnji aneksa zgrade Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu završeni su tijekom veljače kada je uspješno proveden tehnički pregled i izdana uporabna dozvola.

Funkcionalno i racionalno, na jedinstvenoj lokaciji uz samo more ovaj novi objekt neće biti namijenjen isključivo redovitoj nastavi, već je i mjesto koje će omogućiti snažniju internacionalizaciju, održavanje znanstvenih skupova, ljetnih škola, kako našeg Fakulteta, tako i Sveučilišta u Rijeci. Objekt je projektirao g. Tomislav Kukin, a pri samom oblikovanju važno je istaknuti partnerski odnos s Konzervatorskim uredom u Rijeci na čelu s dr. Biserkom Dumbović Bilušić, te kvalitetnu suradnju sa županijskim odjelom za graditeljstvo i zaštitu okoliša, ispostava Opatija. Na javnom natječaju izvođenje radova povjereno je GP Krku te je njihova konačna ukupna vrijednost 15,9 milijuna kuna (s PDV-om) dok je stručni nadzor radova povjeren g. Zoranu Draginu iz tvrtke Centurio, navodi se u priopćenju.

Pripreme za realizaciju ovog projekta trajale su više godina, te je cijeli niz uprava Fakulteta i Sveučilišta zaslužan za izvršenje sveobuhvatnih aktivnosti za njegovu konačnu realizaciju.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinanciralo je projekt s iznosom od 7 milijuna kuna, Sveučilište u Rijeci s iznosom od 2,2 milijuna kuna, dok je preostali iznos osiguran od strane Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Izgradnjom novoga aneksa riješio se problem neadekvatnih prostornih uvjeta u kojima je Fakultet djelovao te je završena prva faza realizacije cjelovitog kompleksa „Mini kampus Ika“. Novi prostor daje Fakultetu nužan preduvjet za nove razvojne iskorake, studentima kvalitetan i ugodan prostor, te trajno vezivanje uz Opatiju, prelijepu destinaciju i mjesto za ugodan boravak, ali i kvalitetno studiranje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram