Povežite se s nama

Vijesti

Na FMTU predstavljen hrvatsko-slovenski projekt “Mitski park”

Objavljeno

na


U organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i općine Mošćenička Draga, u utorak, 5. veljače 2019. godine, održano je javno predstavljanje projekta MITSKI PARK – Zajednička prekogranična turistička destinacija za očuvanje, zaštitu i promicanje baštine mitskog prostora financiranog iz programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska.

Konferenciju je otvorila Dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana koja je istaknula važnost EU projekata za Fakultet i akademsku zajednicu. Projekt je detaljnije predstavila dr. sc. Jelena Đurkin Badurina, a načelnik općine Riccardo Staraj i njegova zamjenica Luciana Sterle su istaknuli značaj koji ovaj projekt ima za Općinu Mošćenička Draga.

Od ostalih partnera, predstavljanju su prisustvovali predstavnici Turističke zajednice Općine Mošćenička Draga i Općine Hrpelje – Kozina.

Projekt MITSKI PARK ima ukupnu vrijednost 745.050 EUR i financiran je iz programa Interreg VA Slovenija – Hrvatska. Vodeći partner na projektu je Općina Hrpelje-Kozina, a ostali projektni partneri su: Inkubator d.o.o. Sežana (Slovenija), Univerza na Primorskem (Slovenija), Arhej d.o.o. (Slovenija), Općina Mošćenička Draga, Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga i Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Projekt je započeo u rujnu 2018. godine, a njegovo predviđeno trajanje je 30 mjeseci (do veljače 2021. godine). Za glavni cilj ima aktivno očuvanje i valoriziranje kulturne baštine mitskog krajolika u svjetlu održivog turizma na području općina Mošćenička Draga i Hrpelje-Kozina.

Projektom se želi stvoriti destinacija MITSKI PARK čije se glavne atrakcije nalaze na hrvatskoj strani (Općina Mošćenička Draga: područje Trebišća) i slovenskoj strani (Općina Hrpelje-Kozina: područje Rodika). Cilj je urediti centre za posjetitelje na oba područja, unaprijediti i kamenim putokazima označiti „mitske“ staze, te stvoriti dodatne inovativne sadržaje koji bi privukli posjetitelje tokom cijele godine.

Tri hrvatska partnera na ovom projektu su: Općina Mošćenička Draga, Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga i Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Općina Mošćenička Draga na čijem području se nalazi hrvatski dio nove destinacije MITSKI PARK će investirati u označavanje postojećih pješačkih staza i uređenje centra za posjetitelje u mlinu u Trebišću.

Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga će raditi na promociji projekta, izradi inovativnih suvenira i voditi će obrazovanje ciljnih skupina o MITSKOM PARK-u, a Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci će, nakon analize stanja, kreirati plan za promociju nove prekogranične destinacije MITSKI PARK, te osmisliti turističke paket-aranžmane namijenjene različitim ciljnim skupinama.

Spoznaje o menadžmentu i marketingu prekogranične turističke destinacije, članovi projektnog tima Fakulteta će predočiti u monografiji koja će biti prezentirana javnosti na kraju projekta.

Rezultat ovog projekta bit će doprinos održivosti turizma (prekogranične) regije uz smanjenje sezonalnosti osmišljavanjem inovativnih turističkih proizvoda kreiranih kroz prekograničnu suradnju partnera na ovom projektu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže