Povežite se s nama

Vijesti

Načelnica opatijskog Stožera apelira da se ne traže propusnice za odlazak u shopping

Objavljeno

na

Foto: Smiljan PrpićSvi lokalni Stožeri civilne zaštite protekla dva dana zatrpani su mnogobrojnim zahtjevima za izdavanje propusnice za napuštanje mjesta prebivališta zbog vitalnih obiteljskih razloga, a u slučaju Grada Rijeke ta brojka je već prešla 2.200 zahtjeva od utorka ujutro do srijede navečer.

I u Opatiji imaju veliki broj zahtjeva, a gledano u odnosu na broj stanovnika čak i u znatno većoj mjeri nego što je to slučaj u Rijeci. Javnosti se zbog toga putem društvenih mreža obratila načelnica Stožera civilne zaštite u Opatiji, Vera Aničić.

“Poštovani sugrađani, obraćam Vam se kao načelnica Stožera civilne zaštite Grada Opatije. Zamolila bi Vas svih skupa da budemo razumni i da shvatite zašto su na snazi ove mjere o zabrani napuštanja prebivališta. Razlozi koji su opravdani da putujemo u drugo mjesto su strogo definirani. Znam da nam se svima promijenio komoditet naših života, ali zbog pojedinaca koji nisu shvaćali koliko su neodgovorni, dovedeni smo u ovo stanje.

Mi u Gradu Opatiji smo zaprimili više od 600 zahtjeva za izdavanje propusnica. Molim Vas da shvatite da možemo odobriti samo realne zahtjeve koji se većinom odnose na brigu o starijim osobama. Nabavke hrane u centrima koji su izvan područja Opatije za ovu situaciju nisu opravdani. Cilj je da se svi manje krećemo i da ovoj epidemiji stanemo na kraj. Reći ćemo da je situacija na području cijele Liburnije jako dobra te Vas molim da svi skupa učinimo da to i tako ostane. Sve zahtjeve dostavite na e-mail miljenko. ujcic@opatija.hr. Za informacije otvoren je broj mob.091/271 8005. Čuvajte sebe i svoje. Tu smo za Vas”, poručila je načelnica Stožera te zamjenica opatijskog gradonačelnika.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram