Povežite se s nama

Sport

Najavljen oktanski vikend u Veprincu, na rasporedu automobilistička utrka 6. Inter Cars Učka 2019.

Objavljeno

na

Detalji vezani uz automobilističku utrku ‘6. Inter Cars Učka 2019.’ iz kalendara najpropulzivnije automobilističke discipline Formula driver, koja je na rasporedu u nedjelju, 14. srpnja, obznanjeni su na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u restoranu Molo u Opatiji.

– Trud i kvalitativni kontinuitet prepoznaju pokrovitelji, sponzori, a prije svega vozači, sudionici utrke i gledatelji, što nas vodi naprijed pa već šestu godinu za redom, na kultnoj stazi Učka, pripremamo još jedno izdanje Formule driver. Uz bodovanje međunarodnog HAKS Kupa Formula driver u kojem je prijavljen 91 sudionik, pridružuje im se još 50-tak vozača za Nagradu organizatora, tako da se na startu jutarnjeg treninga, a potom dvije bodovne vožnje, za konačni rezultat očekuje više od 140 vozačica i vozača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije. Posebno smo zahvalni Gradu Opatija, kao i Sportskom savezu koji su prepoznali naš trud, glavnom sponzoru i vjernom pratitelju svih ovih godina Inter Carsu, a uz već uobičajeni televizijski prijenos Kreator TV, ove godine od 15 do 17 sati bit će prijenos i na našoj domicilnoj televiziji Kanal RI, kao i YouTubeu, kazao je Igor Puž, predsjednik Autokluba „Opatija Motorsport“.

Tehnički prijam i verifikacija odvijat će se u subotu od 15 do 18 sati na Sportskom igralištu Veprinac.

– Nedjeljno jutro od 8,30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati je start prve bodovne vožnje, neposredno po svečanosti otvorenja utrke. Oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja, dodao je Puž uz napomenu da će prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za ex. Ina odmaralište biti zatvorena za javni promet u nedjelju 14. srpnja od 8 do 19 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane.
Uz organizatore na tiskovnoj su sudjelovali i predstavnici sponzora i pokrovitelja.

– Gradsko vijeće Opatije podržava, pored niza drugih, i ovu manifestaciju koja se s vremenom pretvorila u značajnu sportsko-turističku priredbu što okuplja veliki broj sudionika, a svake se godine pamti kao vrhunska oktanska fešta, vjerujući da će, u rukama vrsnog organizatora, tako biti i ove godine, istaknuo je Fernando Kirigin, predsjednik Gradskog vijeća grada Opatije, koji je redoviti gost na utrci od njezinih začetaka.

O podršci Sportskog saveza grada Opatije i značaju utrke govorio je novoizabrani predsjednik Dragutin Galina, dok je Raul Bratović, predstavnik glavnog sponzora „Inter Carsa“, čije ime i nosi priredba, istakao da su privilegirani biti dijelom ovako uspješne organizacije, tim više jer im je osnovna djelatnost vezana uz automobile.

– I dalje ćemo podržavati ovu manifestacija koja je organizacijski vrlo zahtjevna te se zahvaljujem organizatorima koji je uspijevaju realizirati, napomenuo je Galina.

Organizator se zahvalio brojnim sponzorima i pokroviteljima bez kojih ovako zahtjevne manifestacije, u koju je organizacijski uključeno blizu stotinu ljudi, ne niti bilo. Tako uz već spomenute Inter cars i Grad Opatija, Sportski savez grada Opatije, Turističku zajednicu grada Opatije i Zajednicu sportova PGŽ, vrijedi istaći Smart-invest immobilien, Automehanika Butorac, Auto Kras Istra, Thalassotherapia Opatija, IP Studio, Automatic servis, Puž auto, Autokuća Hyundai Afro, Sekundar usluge, Pe.ma trgovina, 3t Cable, Martis, Neoprom, Kamgrad, Keramika Kos, Storm Security, Banjole assistance system i Obrt Juranić Delnice, dok su medijski pokrovitelji Kreator TV, Novi list, Kanal RI, Pomorski radio Bakar, portali PodUckun.net i torpedo.media.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram