Povežite se s nama

Mozaik

Obersnel reagira: Netočno je da je novogodišnji doček na Korzu za veliku većinu bio podbačaj

Objavljeno

na
Gradonačelnik Vojko Obersnel odlučio je reagirati na nekoliko članaka objavljenih na Fiumanu u prvim danima 2019. godine, a prenosimo ga u cijelosti:

“Molim Vas da temeljem Zakona o medijima i Zakona o elektroničkim medijima ispravite članak pod naslovom “Obersnel obećao: Doček 2020.godine će biti za pamćenje, dovest ćemo jednog jakog izvođača” objavljen na portalu Fiuman.hr, 3. siječnja 2019. na poveznici: http://www.fiuman.hr/obersnel-obecao-docek-2020-godine-ce-biti-za-pamcenje-dovest-cemo-jednog-jakog-izvodaca/

U članku je netočno izneseno da je novogodišnji doček na Korzu „za veliku većinu građana bio jedan veliki podbačaj“. I također je netočno izneseno da se „odluka o odabiru Vojka V. kao glavnog izvođača potvrdila potpunim promašajem“.

Obje teze izmislio je Vaš portal manipulirajući, između ostaloga, i mojom izjavom u spomenutom članku.

Novogodišnju izjavu o dočeku 2020. dao sam u kontekstu najave godine u kojoj Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture, a ne u kontekstu „promašenog“ ovogodišnjeg dočeka.

Da je Vaš portal u ovoj novogodišnjoj noći bio na Korzu i vidio oduševljenje mladih Riječana nastupom Vojka V. sumnjam da biste se usudili iznijeti glupost o dovođenju ovog izvođača kao „potpunom promašaju“. No, zašto biste bili na Korzu? Pa vi ste ionako izvijestili koristeći tuđe objave, a maksimalnu autorsku kreativnost iskazali ste plasiranjem lažne vijesti koju ispravljam, te one koja joj je prethodila i one koja ju je slijedila.

Da pojasnim, teza o tome da je novogodišnji doček na Korzu „za veliku većinu građana bio jedan veliki podbačaj“ je netočna jer je bazirate na 186 Facebook komentara, objavljenih pod Vašom viješću od 1. siječnja, sugestivnog naslova: „Je li doček na Korzu 2019. ipak podbacio?“.  Niti svih 186 komentara na postavljeno pitanje odgovara sa „Da“, a čak i da odgovara, 186 komentara u odnosu na 128.000 građana Rijeke ili u odnosu na 48.000 pratitelja Vaše Facebook stranice – nikako ne predstavlja „veliku većinu građana“, već upravo suprotno – predstavlja manji broj građana.

No Vaša je odluka bila ući u 2019., takvom viješću i takvom tezom, kako na svom portalu, tako i na Facebooku:  (http://www.fiuman.hr/je-li-docek-2019-godine-na-korzu-ipak-podbacio/):

Dva dana kasnije, ovu lažnu tezu ste nastavili razvijati pa 3. siječnja objavljujete moju novogodišnju  izjavu manipulativno je uklapajući u kontekst članka o „promašenom dočeku“ (http://www.fiuman.hr/obersnel-obecao-docek-2020-godine-ce-biti-za-pamcenje-dovest-cemo-jednog-jakog-izvodaca/), a u Facebook objavi ponovo iznosite Vaš negativni stav o izvođaču Vojku V. 

Dakle, svojom sam novogodišnjom izjavom koju ste prenijeli najavio 2020. kao godinu u kojoj nas očekuju veliki događaji budući da te godine nosimo titulu Europske prijestolnice kulture. Jedan od prvih značajnih događaja bit će stoga sam doček 2020. 

Iako se u obje Vaše Facebook objave (i 1. siječnja i 3. siječnja) izrugujete izvođaču Vojku V., to vas ne smeta da ga licemjerno pozovete da vam komentira moju novogodišnju izjavu koju ste namjerno, manipulativno, u članku koji ispravljam stavili u pogrešni kontekst.

I konačno 4. siječnja nastavljate svoju tezu o „promašenom dočeku“ prenoseći „ekskluzivni“ odgovor koji je Vojko V. uputio meni na nešto što nikada nisam ni tvrdio ni izjavio ni insinuirao – da je doček 2019. bio podbačaj. Naime, to je otpočetka (od 1. siječnja) izmislio i tvrdio – Vaš portal, a ne ja. (http://www.fiuman.hr/vojko-v-porucio-obersnelu-nismo-mi-krivi-sto-je-bilo-malo-ljudi-na-korzu-lose-su-odabrani-glazbenici/):

Dakle, nakon pojašnjenja zašto su vam teze u članku koji ispravljam netočne, molim da također prenesete i moj stav o ovogodišnjem dočeku Nove godine. Mislim da smo dobro odabrali izvođače, pogotovo mislim da je izbor Vojka V. bio sjajan. Osobno sam svjedočio dobroj atmosferi koju je ostvario svojim nastupom i vedrim licima mladih Riječana koji su uglas pjevali (ili bolje reći – recitirali) sve njegove stihove. 

Za razliku od Vašeg portala, ja sam bio na korzu u novogodišnjoj noći, od 22.30 do 02.30, i nije točno da je na Korzu bilo malo ljudi, a pogotovo to nije točno u kontekstu nastupa Vojka V kada je pred pozornicom bio velik broj građana.

Kao gradonačelnik Rijeke već 18 godina s Riječanima dočekujem nove godine na Korzu i svjedok sam da svake godine netko uživa, a netko ima primjedbe na izbor izvođača. A nije da u Rijeci nisu gostovale mnoge zvijezde hrvatske glazbene scene – od Urbana, Leta 3, Hladnog piva, Jinxa, Fita, preko Gibonnija, Olivera, Parnog Valjka, Gustafa, sve do Vojka V., TBF-a, Elementala… i mnogih, mnogih drugih.

I upravo zato, kao organizator dočeka, uvijek stojim iza izbora izvođača, apsolutno i ove godine, i ni u kom slučaju ne bih tvrdio da je, ni ovogodišnji ni ijedan doček do sada, „promašen doček“. 

Također, osim na riječkom Korzu ispraćaji stare i dočeci nove godine održavali su se i na drugim lokacijama u Rijeci, primjerice u Exportdrvu, uz elektronsku glazbu, gdje je također bio zamjetno velik broj ljudi.

Molim da sukladno Zakonu o medijima i Zakonu o elektroničkim medijima ovaj ispravak u cijelosti prenesete na svom portalu.

S poštovanjem,

GRADONAČELNIK

Mr.sc. Vojko Obersnel”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram