Povežite se s nama

Vijesti

Općina Čavle objavila svoje mjere za pomoć poduzetnicima

Objavljeno

na

Foto: Damir Skomrlj

U cilju smanjenja posljedica nastalih pandemijom COVID-a 19 Općina Čavle donijela je niz mjera kojima se nastoji pomoći gospodarstvenicima s područja Općine Čavle kao i korisnicima usluga Dječjeg vrtića „Čavlić“.

Slijedom navedenog, općinska načelnica donijela je Odluku kojom se oslobađa plaćanje zakupnine za mjesec ožujak u visini od 50% zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Općine Čavle kojima je Odlukom stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020.g. propisana obustava rada u djelatnosti trgovine.

Počevši od mjeseca travnja pa nadalje, za vrijeme trajanja Odluke o obustavi rada, zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Općine Čavle biti će oslobođeni plaćanja zakupnine u cijelosti, dok će se zakupcima koji nisu obuhvaćeni predmetnom Odlukom zakupnina umanjiti za 30%.

Također se donosi mjera o odgodi plaćanja komunalne naknade za pravne osobe za razdoblje od 3 mjeseca (od 1. travnja do 1. srpnja 2020.g.)

Korisnicima Dječjeg vrtića Čavlić za period od 16.3.-31.3.2020.g. obračunati će se 50% mjesečne cijene korištenja usluga dok za daljnji period (od 1. travnja) roditelji neće sudjelovati u sufinanciranju ekonomske cijene vrtića već će iste snositi u cijelosti Općina Čavle.

Naglašavamo da Općina Čavle neće na dospjela potraživanja zaračunavati kamate, niti pokretati postupke prisilne naplate, dok će sve svoje obveze uredno izvršavati.

Općinskom vijeću Općine Čavle uputit će se na raspravu i donošenje odluka o oslobođenju plaćanja zakupnine kao i financiranju ekonomske cijene vrtića korisnika usluga Dječjeg vrtića Čavlić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram