Povežite se s nama

Vijesti

Pet sindikata i udruga: Radnici Rijeka plusa nisu uhljebi, a sad su izloženi pojačanim verbalnim napadima

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Pet sindikata i udruga, odnosno njihovi čelnici, odlučili su reagirati na natpise (članke možete pronaći u dnu članka) u posljednje vrijeme o stanju u gradskoj tvrtki Rijeka plus. Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

“Radnici uz potporu sindikata i udruga koji djeluju u tvrtki Rijeka plus d.o.o. upućuju ovo reagiranje da se prestane stigmatizirati sve radnike na temelju revoltiranih pojedinaca koji iznose neistinite tvrdnje u poslovanju ove javne tvrtke.

Prozivanje radnika “očajnima” i “jadnicima” je nedopustivo te narušava temeljna prava svakog radnika na dostojanstvo i pošten rad.

Istina je da radnici tvrtke Rijeka plus d.o.o. imaju najniže plaće od svih društava koja su u vlasništvu Grada Rijeke. Zbog učestalih negativnih natpisa u medijima radnici koji su direktno u kontaktu s korisnicima usluga koje tvrtka pruža, izloženi su pojačanim verbalnim napadima. No, usprkos tome, radnici svoje poslove obavljaju krajnje profesionalno i korektno te u potpunosti odbacuju tvrdnje da su očajni i da rade u tvrtki koja je prikazana kao – slučaj odnosno “nesretna firma koja ničemu ne služi osim da uništava radnike” kako se prikazuje u pojedinim medijima, a sve s ciljem pritiska na radnike i degradiranje tvrtke Rijeka plus d.o.o.

Iskorištavanje medija, od strane anonimnih pojedinaca, koji iznose neistine i svoje osobno mišljenje, stvaraju negativnu sliku o svim radnicima, a sve s ciljem osobne osvete je u najmanju ruku neprimjereno i nadasve nedopustivo.

Razvidno je iz prethodno objavljenih članaka u medijima da anonimni pojedinci čak ne znaju ni za koje društvo rade odnosno tko im je poslodavac.

Termini popust “uništavanja radnika i šutnuli su nas u drugu tvrtku” jer u potpunosti neprimjereno dovoditi u kontekst s poslovanjem Rijeka plusa d.o.o. jer isti zapošljava stručne i školovane ljude koji svoj posao obavljaju savjesno i odgovorno.

Osim što se ograđujemo od daljnjih anonimnih i neistinitih tvrdnji pojedinaca, radnici društva Rijeka plus d.o.o. svojim imenom, prezimenom i vlastoručnim potpisom potvrdili su da stoje iza ove reakcije koju dostavljamo medijima s ciljem rasvjetljavanja istine”, navodi se u reagiranju koje potpisuju Alen Bartulac iz SPGK, Robert Maršanić iz SSKH za PGŽ, Darko Špoljarić za SVPR, Teo Sušanj za UVA i Nagi Cresso za UBAR.

Očajni radnici Rijeka plusa: Objavite istinu koju mnogi znaju, ali šute i prave se ludi

Smojver: Neistina je da Rijeka plus ne može održavati autobuse Autotroleja i kamione Čistoće

Imamo dokument: Smojver javlja Čistoći da im ne mogu servisirati vozila kao što traže

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram