Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ u zdravstvene ustanove ulaže 22 milijuna kuna

Objavljeno

na
Zamjenica župana PGŽ Marina Medarić sa suradnicima, održala je početkom ovog tjedna konferenciju za novinare. Na konferenciji je bilo riječi o strateškim projektima upravnih tijela i izradi Razvojne strategije Primorsko-goranske županije, prioritetima u rasporedu sredstava za decentralizirane funkcije zdravstvenih ustanova, projektima gradnje i održavanja lučke infrastrukture, kao i drugim aktualnostima.

Zamjenica župana otvorila je konferenciju za novinare informacijama o decentraliziranim funkcijama zdravstva. Radi se o iznosu od 22,15 milijuna kuna, otprilike kao i prošle godine, koji će se utrošiti u kapitalne investicije i tekuća ulaganja.

Na kapitalne investicije utrošit će se 16,95 milijuna kuna, a 5,2 milijuna predviđeno je za tekuće investicijsko održavanje. Naravno, taj iznos podijeljen je na sedam ustanova kojima je Županija osnivač prema sljedećem rasporedu:

  • Dom zdravlja sa 7.670.000 kuna, od čega većina (5 milijuna kuna) služi za nabavku uređaja kao što su rentgenski aparat za Opatiju, digitalni ultrazvuk i mamograf za centar u parku Nikole Hosta te novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja
  • Thalassotherapija Crikvenica sa 6 milijuna kuna od čega će se veći dio investirati u izgradnju H objekta
  • Thalassotherapija Opatija sa 950 tisuća kuna za popravak toplog hodnika i bazena te nabavku aparata
  • Zavod za hitnu medicinu PGŽ sa 3.890.000 kuna za nabavu vozila kojima je istekao rok od 5 godina i prešli su 200 tisuća kilometara te audio/video opremu za ulaz u zavode
  • Nastavni zavod za javno zdravstvo sa 1,9 milijuna kuna za obnovu grijanja i hlađenja kroz obnovljive izvore energije
  • Psihijatrijska bolnica Rab sa milijun kuna za adaptaciju bolničkih odjela
  • Lječilište Veli Lošinj sa 700 tisuća kuna

Zamjenica župana izvijestila je da je prihvaćeno izvješće Županijskog operativnog centra za iznenadna onečišćenja mora u kojem su navedene redovne aktivnosti čišćenja i vježbe. Postojala je i jedna intervencija prošle godine na području Općine Kostrena na sanaciji onečišćenja od nepoznatog počinitelja. Također je prihvaćen plan za sljedeću godinu kojim će se posebna pažnja posvetiti rješavanju olupina koje se nalaze u županijskom akvatoriju.

Također je sklopljen ugovor s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo o poslovima dezinsekcije, deratizacije i dezinfekcije. “To je obaveza lokalne samouprave koja mora svoje planove donijeti do 31. siječnja, a NZJZ provodi nadzor upravo nad tim aktivnostima jedinica lokalne samouprave. Županijski proračun izdvojio je 200 tisuća kuna za tu svrhu”, pojasnila je Medarić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram