Povežite se s nama

Vijesti

Ploče s natpisom Rijeka/Fiume ipak uskoro dolaze na ulaze u grad

Objavljeno

na

Arhiva

U sklopu velikog projekta Europske prijestolnice kulture bilo je planirano postavljanje dvojezičnih ploča s natpisom Rijeka/Fiume na glavnim cestovnim ulazima u grad, no to ipak nije realizirano.

Provjerili smo hoće li taj mali dio projekta EPK-a ipak biti realiziran s odgodom ili se od toga odustalo. No, čini se da ploče s natpisima Rijeka/Fiume ipak uskoro stižu…

“Projekt postavljanja trojezičnih panoa na kojima će i titula Europska prijestolnica kulture i ime grada biti napisano na tri jezika – hrvatskom, talijanskom i engleskom, a talijanska verzija uključit će i talijanski naziv grada odnosno naziv Fiume i dalje je aktualan.

Podsjećamo, postavljanje trojezičnih panoa bilo je planirano tijekom proljeća 2020.  godine, nakon otvorenja EPK, no u lockdownu koji je ubrzo uslijedio i doveo u pitanje održavanje EPK, projekt  je privremeno zaustavljen.  Nakon lockdowna EPK se nastavio i u tom su trenutku svi kapaciteti bili su preusmjereni u realizaciju programa koji su se održavali tijekom ljeta u sklopu Europske prijestolnice kulture. Projekt trojezičnih ploča tako je ponovo je aktualiziran na jesen 2020. godine, no ubrzo je opet privremeno zaustavljen zbog  novog vala pandemije koji je uslijedio i trajao do proljeća prošle godine, odnosno do završetka EPK.

Realizacija postavljanja trojezičnih ploča planira se tijekom narednog perioda, s time da će projekt biti prilagođen činjenici da se realizira po završetku EPK te će trojezične ploče biti postavljene kao trajno nasljeđe Europske prijestolnice kulture”, otkrili su nam iz riječke gradske uprave.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže