Povežite se s nama

Vijesti

Rijeku posjetio španjolski veleposlanik

Objavljeno

naRiječki gradonačelnik Vojko Obersnel održao je prijam za veleposlanika Kraljevine Španjolske Nj.E. Eduarda Aznara, koji je boravio u prvom službenom posjetu Rijeci. Na prijamu je bilo riječi o jačanju suradnje Španjolske i Hrvatske, posebice Rijeke, na području brodogradnje, znanosti i visokog obrazovanje te turizma.

Gradonačelnik Obersnel izrazio je zadovoljstvo posjetom veleposlanika Aznara, koji je tijekom boravka u Rijeci posjetio i brodogradilište 3. maj, u kojem se trenutno grade dva broda za španjolskog naručitelja. Pored unapređenja suradnje u segmentu brodogradnje, tijekom sastanka bilo je riječi i o budućnoj suradnji na području znanosti i visokog obrazovanja putem Sveučilišta u Rijeci. Nadalje, razgovaralo se i o mogućnostima suradnje na polju turizma, budući da Hrvatsku i Rijeku svake godine posjećuje sve veći broj španjolskih turista.

Tijekom susreta razgovaralo se i o načinima razvoja riječke luke u kontekstu Mediteranskog prometnog koridora, jednog od glavnih prometnih koridora prepoznatih od Europske komisije kao ključnih za razvoj europske prometne mreže, koji kreće od Španjolske, a čiji je sastavni dio i Riječki prometni pravac.

Zahvalivši riječkom gradonačelniku na prijamu, veleposlanik Aznar istaknuo je kako je smatrao važnim u početku svog veleposlaničkog mandata posjetiti upravo Rijeku. Potvrdivši brodogradnju, znanost i turizam kao ključne odrednice buduće suradnje, naglasio je kako su mogućnosti suradnje znatno proširene ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram