Povežite se s nama

Vijesti

Sinčić sa članovima Živog zida na Korzu dijelio novčanu pomoć građanima

Objavljeno

na
Ovog utorka je nastavljena akcija u kojoj Živi zid daje donacije samohranim roditeljima, a na red je stigla Rijeka.

Kao što je poznato, Živi zid je za Valentinovo odlučio pomoći samohranim roditeljima donacijom od 500 kn. Zbog velikog broja prijavljenih i papirologije koja mora biti ispunjena, akcija se odužila, međutim, najavljeno je da će svi koji su se javili i ispunjavaju formalne uvjete dobiti svoju donaciju.

“Samohranim roditeljima nije lako jer je odgoj djeteta velik teret i obaveza, a pogotovo im je teško u Hrvatskoj gdje sustav nije dovoljno dobro uređen i gdje samohrani roditelji i djeca nisu zaštićeni. Upravo zbog toga je ova akcija usmjerena na samohrane roditelje.

Živi zid ovim i sličnim akcijama želi pokazati na koji način će voditi zemlju, to prije svega znači socijalno osjetljivija država i država u kojoj manje novca ide na održavanje političkih stranaka, administracije, uprave i javnih troškova, a više ostaje građanima.

To u konkretnom smislu znači da će se svi samohrani roditelji kojemu drugi roditelj ne plaća alimentaciju za djecu moći javiti državi koja će preuzeti tu obavezu, a onda teretiti neplatišu, a ne da jedan roditelj mora ganjati drugog po sudovima dok djeca pate. Dok će s druge stranke političke stranke izgubiti 80% sredstava koje danas dobiju iz državnog proračuna zbog osvojenih mjesta u Saboru”, poručuju iz Živog zida.

U Rijeci je 28 građana dobilo novčanu pomoć u iznosu od po 500 kuna.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram