Povežite se s nama

Vijesti

Snima se film o D’Anunnzijevoj okupaciji Rijeke, produkcija traži glumce

Objavljeno

na


U Rijeci se snima dokumentarno-igrani film o okupaciji Rijeke. Prenosimo priopćenje:

“Otvorene su prijave za sudjelovanje u novom dokumentarno-igranom filmu Fiume o Morte! riječkog redatelja Igora Bezinovića. Film se bavi D’Anunnzijevom okupacijom Rijeke, koja je trajala od rujna 1919. do siječnja 1921. godine.

Tražimo veći broj mladića od 18 do 23 godine za uloge talijanskih legionara, kao i muškaraca od 50 do 65 godina koji bi nastupali u ulogama talijanskih oficira i Gabrielea D’Anunnzija. Ideja filma je da scene tog neobičog povijesnog događaja, zabilježene u povijesnim arhivima, sto godina nakon okupacije “odglume” današnji građani Rijeke i riječke regije.

Svi zainteresirani koji bi željeli nastupiti u filmu mogu se do 1. veljače 2020. javiti na email adresu fiumeomorte@gmail.com. Dovoljno je poslati vlastitu fotografiju te nekoliko rečenica o tome zašto biste voljeli nastupiti u filmu. Na istu adresu možete slati i sve upite vezane za film, nevezano za ovaj poziv. Ako i ne spadate u jednu od dvije navedene skupine, a željeli biste sudjelovati u filmu, slobodno se prijavite na istu adresu.

Snimanje će se odvijati u više razdoblja tijekom ove godine, a bitno je naglasiti da za sudjelovanje u filmu nije potrebno prethodno iskustvo u glumi, niti poznavanje talijanskog jezika”, stoji u priopćenju produkcije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram