Povežite se s nama

Mozaik

Sve je spremno za Peto godišnje doba u Općini Lovran

Objavljeno

na
Iako ove godine maškare kratko traju, u Lovranu se spremaju brojne maškarane aktivnosti u organizaciji Općine Lovran i Turističke zajednice općine Lovran a u suradnji s nekolicinom lovranskih Udruga. Tradicionalno, na Antonju, 17. siječnja., Lovranci će „na pal pul maruna“ u 17 sati uz zvuk Toronjere i Duleta i „Bonacu“ podići Pusta koji će tu visjeti sve do Pepelnice, 22. veljače, kada će s njegovim spaljivanjem nestati svako zlo s nadom u bolje sutra.

Subota 04. veljače rezervirana je za nekoliko maškaranih zbivanja. Na programu je 3. maškarana Gimkana na parkiralištu „Kamenjar“ (stara dvorana) s početkom u 10:00 sati a kotizacija za prijavu iznosi 5 Eura. Sat vremena kasnije u lovranskoj luci za sve zaljubljenike u jedrilice na daljinsko upravljanje kreće Maškarana regata u organizaciji JK „Istra“ Lovran. Kako na mlađima svijet ostaje i kako bi se djeci približio taj duh maškarane tradicije, u Lignju će se u Društvenom domu održati Dječja reduta za najmlađe.

U karnevalu je glazba nezaobilazna, pa će i ove godine svoj doprinos događanjima dati Umjetnička škola „Matka Brajše Rašana“, Područni odjel Lovran, čiji će polaznici u četvrtak, 07.veljače u kinu „Sloboda“ Lovran održati Koncert pod maskama, s početkom u 19 sati.

Tko od najmlađih ne stigne na onu u Lignju, moći će se podružiti i zaplesati na dječjoj reduti u kinu „Sloboda“ Lovran u četvrtak, 09.veljače. Društvo „Naša djeca“ Opatija – Lovran pripremilo je zanimljivo druženje za najmlađe maškarice.

U posljednjem ovogodišnjem lovranskom maškaranom vikendu ne nedostaje zanimljivosti, za svakog ponešto. Subota 11. veljače rezervirana je za sportska događanja pa će u Boćarskom domu Liganj u 9 sati započeti Maškarani turnir va boćah u organizaciji BK „Liganj“. U 10 sati će se na lovranskom mulu početi okupljati maškarani ribolovci, sudionici 22. po redu „Zubijade“ u organizaciji ŠRD „Zubatac“ Lovran, a oni nešto spretniji i precizniji u večernjim se satima mogu okušati u Maškaranom pikado turniru u caffe bar-u „Nevera“ u Lovranu, uz kotizaciju od 3 Eura ali i uz vrijedne nagrade.

Veliko finale očekuje se u nedjelju 12. veljače kada će lovranskom glavnom prometnicom proći oko 2000 maškara i svojim kostimima, koreografijama i nastupima prezentirati svoju grupu na velikoj lovranskoj maškaranoj povorci. Tko ne stigne u Lovran toga dana, povorku će moći pratiti i uživo na četiri portala regionalne informativne mreže Novinet.hr. Iz Općine Lovran i TZ općine Lovran poručuju kako su prijave za Međunarodnu karnevalsku povorku u Lovranu u tijeku i traju do 29. siječnja, pa tko nije, neka pohita i prijavi se za sudjelovanje u ovom lovranskom maškaranom ludilu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram