Povežite se s nama

Mozaik

Sve je spremno za Peto godišnje doba u Općini Lovran

Objavljeno

naIako ove godine maškare kratko traju, u Lovranu se spremaju brojne maškarane aktivnosti u organizaciji Općine Lovran i Turističke zajednice općine Lovran a u suradnji s nekolicinom lovranskih Udruga. Tradicionalno, na Antonju, 17. siječnja., Lovranci će „na pal pul maruna“ u 17 sati uz zvuk Toronjere i Duleta i „Bonacu“ podići Pusta koji će tu visjeti sve do Pepelnice, 22. veljače, kada će s njegovim spaljivanjem nestati svako zlo s nadom u bolje sutra.

Subota 04. veljače rezervirana je za nekoliko maškaranih zbivanja. Na programu je 3. maškarana Gimkana na parkiralištu „Kamenjar“ (stara dvorana) s početkom u 10:00 sati a kotizacija za prijavu iznosi 5 Eura. Sat vremena kasnije u lovranskoj luci za sve zaljubljenike u jedrilice na daljinsko upravljanje kreće Maškarana regata u organizaciji JK „Istra“ Lovran. Kako na mlađima svijet ostaje i kako bi se djeci približio taj duh maškarane tradicije, u Lignju će se u Društvenom domu održati Dječja reduta za najmlađe.

U karnevalu je glazba nezaobilazna, pa će i ove godine svoj doprinos događanjima dati Umjetnička škola „Matka Brajše Rašana“, Područni odjel Lovran, čiji će polaznici u četvrtak, 07.veljače u kinu „Sloboda“ Lovran održati Koncert pod maskama, s početkom u 19 sati.

Tko od najmlađih ne stigne na onu u Lignju, moći će se podružiti i zaplesati na dječjoj reduti u kinu „Sloboda“ Lovran u četvrtak, 09.veljače. Društvo „Naša djeca“ Opatija – Lovran pripremilo je zanimljivo druženje za najmlađe maškarice.

U posljednjem ovogodišnjem lovranskom maškaranom vikendu ne nedostaje zanimljivosti, za svakog ponešto. Subota 11. veljače rezervirana je za sportska događanja pa će u Boćarskom domu Liganj u 9 sati započeti Maškarani turnir va boćah u organizaciji BK „Liganj“. U 10 sati će se na lovranskom mulu početi okupljati maškarani ribolovci, sudionici 22. po redu „Zubijade“ u organizaciji ŠRD „Zubatac“ Lovran, a oni nešto spretniji i precizniji u večernjim se satima mogu okušati u Maškaranom pikado turniru u caffe bar-u „Nevera“ u Lovranu, uz kotizaciju od 3 Eura ali i uz vrijedne nagrade.

Veliko finale očekuje se u nedjelju 12. veljače kada će lovranskom glavnom prometnicom proći oko 2000 maškara i svojim kostimima, koreografijama i nastupima prezentirati svoju grupu na velikoj lovranskoj maškaranoj povorci. Tko ne stigne u Lovran toga dana, povorku će moći pratiti i uživo na četiri portala regionalne informativne mreže Novinet.hr. Iz Općine Lovran i TZ općine Lovran poručuju kako su prijave za Međunarodnu karnevalsku povorku u Lovranu u tijeku i traju do 29. siječnja, pa tko nije, neka pohita i prijavi se za sudjelovanje u ovom lovranskom maškaranom ludilu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže