Povežite se s nama

Kultura

Švedska komedija “Stogodišnjak” u Art kinu

Objavljeno

na
U četvrtak, 22. siječnja s početkom u 10 sati u sklopu programa “Jutro u kinu” održat će se premijera švedske komedije “Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao”. Program Jutro u kinu svakoga mjeseca donosi jedan film u jutarnjim terminima s popustom za umirovljenike. Film će se nakon premijere naći i na redovnom repertoaru Art-kina.

Ime naslovnog stogodišnjaka je Allan Karlsson i on je stručnjak za dinamite. Allan odlučuje da mu je svega dosta te za svoj 100-ti rođendan bježi iz doma za umirovljenike. Nevjerojatan splet okolnosti glavnog će protagonista povesti na još jedno putovanje života koje je i ionako bilo prepuno neobičnih i bizarnih događanja. Kako je Allan povezan s Oppenheimerom, Trumanom, Staljinom i Einsteinom pogledajte u komediji “Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao”. Nevjerojatna priča koja će vam razdragati srce…

Film je adaptacija istoimenog romana švedskog pisca Jonasa Jonassona koji je neposredno po objavljivanju postao najčitanija knjiga u Švedskoj 2010. godine. Prevedena na preko 30 jezika, među kojima je i hrvatski jezik.

“Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao” miljenik je publike te je nagrađen i na Chicago International Film Festivalu, Durban International Film Festivalu te švedskom nacionalnom nagradom Guldbagge.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram