Povežite se s nama

Vijesti

U Opatiji u dvije godine broj upisane djece u vrtić porastao za 61 posto

Objavljeno

na
Izgradnjom novog modernog vrtića Opatija je riješila dugogodišnji problem i rezultat je vrlo brzo vidljiv. Opatija je u usporedbi podataka vodeća u Hrvatskoj po rastu broju upisane djece u Hrvatskoj.

Grad Opatija bilježi najveći rast broja upisane djece u posljednje dvije godine – u vrtiće je naime po prvi put upisano 61 posto više djece – 464, dok ih je 2017./18 bilo 288, javlja gradonacelnik.hr.

“Razveselila me ova statistika. Iako smo svjesni da smo u hrvatskom vrhu i prema kvantiteti i prema kvaliteti pružanja predškolskih usluga, uvijek je lijepo čuti da su postoci toliko visoki. Naravno da je glavni razlog tomu izgradnja novog vrtića na Punta Kolovi, koji je u funkciji sada već drugu predškolsku godinu, s 12 odgojnih skupina i više od 150 djece.”

“No, Grad Opatija kontinuirano ulaže i u uređenje ostalih zgrada u kojima djeluje Dječji vrtić Opatija – u Voloskom je potpuno energetski obnovljena zgrada vrtića, uz pomoć eu sredstava, a kroz natječaj Ministarstva poljoprivrede osigurali smo i bespovratna sredstava za dogradnju zgrade vrtića u Veprincu. Bolji uvjeti rada za zaposlenike i djecu stvorili su i nova upisna mjesta za naše najmlađe te mogu s ponosom reći da u Opatiji nema neupisane djece u jasličke i vrtićke programe”, ističe gradonačelnik Ivo Dujmić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram